Η αγαπημένη μας βασιλόπιτα σε extra ποσότητα!!!!!

 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

960 γρ άχνη
1080 γρ βούτυρο
120 γρ βούτυρο γάλακτος
3 πορτοκάλια (ξύσμα)
λίγο μέλι
18 αυγά
120 γρ. κρυσταλλικη ζάχαρη
220 γρ καρύδι χοντροκομμένο
2 κ.σ μπεικιν πάουντερ
1400 γρ αλεύρι μαλακό
λίγο γαρύφαλλο και λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΒΟΥΤΥΡΑ, ΤΗΝ ΑΧΝΗ , ΤΟ ΞΥΣΜΑ ,ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕς ΜΙΓΜΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥς 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΓΙΑ 45-50 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.

Η συνταγή είναι για πολλά άτομα.

Αν θέλετε να  κάνετε λιγότερη ποσότητα απλώς διαιρέστε τα υλικά δια του τρία.

Καλή χρονιά!