Πάντα είναι μια καλή στιγμή να δώσεις περισσότερη ζωή στο σπίτι σου, να δημιουργήσεις ένα υγιές, χαρούμενο και φιλόξενο περιβάλλον! Εδώ λοιπόν έρχεται το Feng Shui να σε βοηθήσει!

Η Priya Sher, ειδικός στις αρχές και την φιλοσοφία του Feng Shui, εξηγεί: «Οι αρχές του υποστηρίζουν ότι ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας. Στόχος του είναι να επιτευχθεί ισορροπία στον χώρο διαβίωσης και εργασίας σας και να μεγιστοποιηθεί το δυναμικό επιτυχίας σε όλους τους τομείς. Κυριολεκτικά μεταφρασμένο, feng shui σημαίνει «αιολικό νερό». Ο άνεμος διασκορπίζει ενέργεια και το νερό την κρατά. Το σπίτι μας αντανακλά αυτό που είμαστε. Αν κάτι λείπει, αν κάτι έχει παραμεληθεί ή έχει αρνητική ενέργεια, αυτό αντανακλάται σε αυτόν που μένει μέσα στο σπίτι αυτό». Οπότε, πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη φιλοσοφία στο σπίτι μας? Η Priya Sher μοιράζεται τις συμβουλές της για κάθε δωμάτιο και χώρο του σπιτιού!

1.Φρόντισε την καλή κατάσταση της πόρτας εισόδου σου!

Η πόρτα εισόδου σου, αντιπροσωπεύει τον πλούτο και θα πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Για να έλξεις την ενέργεια, τοποθετήστε ένα πανέμορφο φυτό, το οποίο θα βλέπει το φυσικό φως!

2. Να κρατάς καθαρό το διάδρομο του σπιτιού!

Το χολ σου, αντιπροσωπεύει τις ευκαιρίες. Βεβαιώσου ότι είναι καθαρό και περιποιημένο για να μπορεί η ενέργεια να κυκλοφορεί. Τοποθέτησε τα παλτά και τα παπούτσια σου σε μια ειδική ντουλάπα. Για να ενεργοποιήσεις το chi, τοποθέτησε ένα καθρέφτη και φρέσκα λουλούδια. Τα φρέσκα λουλούδια ανεβάζουν αμέσως την ενέργεια ενός χώρου.

3.Μην επιτρέπεις στην κουζίνα και τον νεροχύτη να…συγκρούονται!

Η κουζίνα είναι ένας χώρος ζωτικός καθώς η ενέργειά της αντιπροσωπεύει την αρμονία και την αρμονική σχέση των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι. Βεβαιώσου πως η κουζίνα και ο νεροχύτης σου δεν βρίσκονται αντικριστά καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες από την ένωση των στοιχείων της φωτιάς και του νερού. Στα χρώματα επίσης της κουζίνας σου καλό θα είναι να αποφεύγεις το κόκκινο και το μαύρο.

4.Τοποθέτησε τα έπιπλα του καθιστικού σωστά!

Μην εμποδίζεις τις πόρτες με κάποιο έπιπλο στο σαλόνι σου και προσπάθησε να τοποθετήσεις τον καναπέ σου σε κάποιο τείχο έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια ενέργεια που βοηθά στην «υποστήριξη». Επίσης, για να ενεργοποιήσεις την ενέργεια του πλούτου, τοποθέτησε μια λάμπα στην γωνία, διαγώνια απέναντι από την πόρτα του δωματίου!

5. Φως στην τραπεζαρία!

Ο χώρος της τραπεζαρίας αποτελεί σημαντικό θέμα στο Feng Shui γιατί συνδέεται με την τροφή. Πιο συγκεκριμένα συνδέεται με την σπλήνα, που μας οδηγεί στο στοιχείο της Γης. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, η Γη αντιπροσωπεύει την πέψη. Για να βελτιστοποιήσεις την ενέργεια σε αυτό το χώρο, τοποθέτησε ένα καθρέφτη που να κατοπτρίζει το τραπέζι και φρέσκα λουλούδια πάνω στο τραπέζι.

6.Κράτησε το υπνοδωμάτιο σε ουδέτερους τόνους.

Για να έχεις έναν ξεκούραστο ύπνο, το χρώμα των υπνοδωματίων πρέπει να είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις. Το κρεβάτι πρέπει να έχει κεφαλάρι και δεν πρέπει να ευθυγραμίζεται με την πόρτα του δωματίου. Τα κομοδίνα είναι σημαντικό να υπάρχουν καθώς προσδίδουν «υποστήριξη». Επίσης, τα ελαφρώς αρωματικά κεριά δημιουργούν ρομαντική ενέργεια.

7.Μην αφήνεις ανοικτά τα καπάκια της τουαλέτας καθώς έτσι απομακρύνετε τον πλούτο σας.

Πάντα έχε στο μπάνιο σου καθαρό, με την πόρτα κλειστή και το καπάκι της τουαλέτας κατεβασμένο.

8.Ένας προσεγμένος κήπος ή αυλή (μπροστά και πίσω) είναι απαραίτητο.

Ο μπροστινός κήπος αντιπροσωπεύει το μέλλον σου, γι αυτό φρόντισε να είναι πάντα όμορφο. Τοποθέτησε όμορφα λουλούδια και φυτά και πάντα να είναι περιποιημένα. Η πίσω μεριά του κήπου ή της αυλής αντιπροσωπεύει τόσο την υγεία όσο και τον πλούτο, οπότε φρόντισε  για την καλή τους κατάσταση!

Τι λες; Θα επαναπροσδιορίσει κάποια πράγματα;