Είναι η συνταγή της γιαγιάς μας, της γιαγιάς Οριάνας  και είναι απλά υπέροχοι!!!

από τη Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου.

ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό αλεύρι μαλακό Μύλοι Αγίου Γεωργίου

-1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

-500 γρ. βούτυρο γάλακτος ΔΙΒΑΝΗΣ

-1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ

-2 κρόκους αυγών

-2 βανίλιες

-1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη

-100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι ν’ ασπρίσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε του κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και τις βανίλιες και το τριμμένο αμύγδαλο ενώ στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε  για 20 περίπου λεπτά. Όταν τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε να “ξεκουραστούν” για 3 λεπτά και έπειτα τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη!!!

Καλή επιτυχία!

Photo credits: Picme.gr.