Δεν έχεις δοκιμάσει ωραιότερο brownie με σοκολάτα στη ζωή σου!

από τη Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου.

Η συνταγή είναι της pastry chef Μαρίνας Σπυριδάκη, ιδρύτριας του εξαιρετικού Petits Gateaux! Ένα brownie που μπορεί να φαγωθεί όλες τις ώρες και με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς: σκέτο, με λιωμένη σοκολάτα, με παγωτό, με κάποιο frosting στην επιφάνεια, με αυγόγλασο…

Πόσες εναλλακτικές μπορώ να σου δώσω; Εμείς δοκιμάσαμε με την Μαρίνα να το φτιάξουμε με αφορμή ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι και το αποτέλεσμα με κατενθουσίασε! Η πυκνότητά του είναι τέτοια  που σου επιτρέπει να το κόψεις με τα κουπατ της αρεσκείας σου και να το διακοσμήσεις με ότι σου αρέσει. Ιδανικό για παιδικά πάρτι!

Το είχα πρωτοφάει στο Petits Gateaux και είχα ξετρελαθεί από την γεύση του. Δες τα υλικά και ξεκίνα τα το παρασκευάζεις! Θα με θυμηθείς!

ΥΛΙΚΑ

260 γρ. βούτυρο

270 γρ. σοκολάτα υγείας

340 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

150 γρ αλεύρι

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι ν΄αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί τη σοκολάτα (προσοχή να μην καίει και βράσει τ’ αυγά μας) και αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά στο μείγμα, ενσωματώνουμε και τη σοκολάτα. Ψήνουμε με αέρα στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά. (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό από το μείγμα). Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το brownie να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε με τα κουπάτ!

Το γαρνίρουμε είτε με βουτυρόκρεμα είτε με αυγόγλασο!

Εγώ αγαπώ πολύ την κρέμα τυριού! Βούτυρο, cheese cream ,άχνη και την εσάνς που σας αρέσει!

Όσο για το στόλισμα; Άφησε τη φαντασία σου να μεγαλουργήσει!

Καλή επιτυχία!