Ένας συνδυασμός που απογειώνει…

ΥΛΙΚΑ

5-6 αυγά

1 1/2 κούπας ζάχαρη

1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη (της μικρής συσκευασίας 250γρ.)

1/2 κούπα αλεύρι-κόκκινη φαρίνα

1 Μερέντα (μεσαίο μέγεθος)

ξύσμα και λίγες σταγόνες λεμόνι

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού με λίγες σταγόνες απ΄το χυμό του.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη το χτύπημα να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Στρώνουμε μια κόλλα χαρτί ψησίματος στο ταψί της κουζίνας.Έχουμε ήδη προθερμασμένο το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και απλώνουμε με σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Παίρνουμε τη ζύμη όπως είναι με το αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε σε μια λεπτή πετσέτα της κουζίνας. Αφαιρούμε με τρόπο το χαρτί. Αλείφουμε τη Μερέντα σε όλη την επιφάνεια και με τη βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε σε ρολό, σχετικά σφιχτό (να μη δημιουργηθούν κενά). Σφίγγουμε τα δύο άκρα (σαν καραμέλα) και τα γυρνάμε στην άκρη. Το αφήνουμε με την πετσέτα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Μόλις κρυώσει ξετιλύγουμε με τρόπο κόβουμε τις άκρες και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγη:Syntagesthspareas