Εσύ έχει προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα με τις πλαστικές σακούλες;

Αν όχι ,πρέπει να προσαρμοστείς και μάλιστα άμεσα!

Ο στόχος αυτής της νομοθεσίας  είναι να  περιορίσουμε όλοι τη χρήση της πλαστικής σακούλας  για περιβαλλοντικούς λόγους. Οι πλαστικές σακούλες διαλύονται σε μικρότερα κομμάτια εύκολα και καταλήγουν στη θάλασσα. Ένα στα δύο απορρίμματα στον βυθό της θάλασσας στην Ελλάδα είναι πλαστικές σακούλες. Ένα στα τέσσερα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά. Μελέτες δείχνουν πως έως το 2050 θα υπάρχουν πιο πολλά πλαστικά στη θάλασσα παρά ψάρια. Το 2017, στην Ελλάδα έγινε η μεγαλύτερη ετήσια κατά κεφαλήν χρήση πλαστικής σακούλας στην Ε.Ε. (400 σακούλες).

Χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία έχουν απαγορεύσει τη χρήση πλαστικής σακούλας μεταφοράς (παγκοσμίως, περισσότερες από 35 χώρες έχουν απαγορεύσει πλήρως τη χρήση πλαστικής σακούλας μεταφοράς). Η Ολλανδία και η Ιρλανδία έχουν επιβάλει αντίστοιχο τέλος ύψους 0,25 και 0,22 ευρώ αντίστοιχα.

Οι οξοδιασπώμενες σακούλες απαγορεύονται. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι είναι περισσότερο επιβαρυντικές για το περιβάλλον.

Την αγάπη μου και την ιδιαίτερη σχέση που έχω στα προϊόντα της Leroy Melrin την ξέρετε. Αυτό που δεν γνωρίζετε όμως είναι πως πολύ πριν αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο με της πλαστικές σακούλες στην Ελλάδα, είχα υιοθετήσει την χρήση της τσάντας πολλαπλών χρήσεων της Leroy Merlin σε όλες τις μεταφορές μου! Για τα ψώνια από το super market, για τη μεταφορά παιχνιδιών των κοριτσιών, για την αποθήκευση ρούχων στην ντουλάπα, για τα ψώνια της ημέρας από την αγορά (ψωμί, λαχανικά κλπ) , για την τακτοποίηση των εργαλείων αλλά και των φυτών στο μπαλκόνι…για όλα!

Οι πράσινες τσάντες της Leroy Merlin είναι  φιλικές προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα εύκολες στην μεταφορά γιατί διαθέτουν δύο ειδών χερούλια (για τον ώμο και για το χέρι) ανάλογα με το βάρος που μεταφέρεις.

Για να μην πληρώνεις 0,04 € κάθε φορά που θα τοποθετείς στο καρότσι σου μια σακούλα του super market και επιπλέον για να μην νιώθεις τύψεις που γίνεται κι ΕΣΥ υπεύθυνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος, προμηθεύσου μια πράσινη τσάντα άμεσα! Βρες τη διάσταση που σε εξυπηρετεί για τις μεταφορές σου -εύκολα και γρήγορα- στα ταμεία όλων των καταστημάτων της Leroy Merlin στην Ελλάδα. Επίλεξε την διάσταση που σε βολεύει μεταξύ των 3 μεγεθών: τη μικρή (με κόστος 0,35€), τη μεσαία (με κόστος 0,55€) ή τη μεγάλη (με κόστος 0,85€)!

Together for a better world…επιτέλους!