Η Ideal Standard εγκαινιάζει μια Νέα Εποχή Σχεδιασμού.Ορόσημο της εταιρείας η ηγετική της θέση και στο DESIGN στο μπάνιο.

Το Δεκέμβριο του 2018, η Ideal Standard, ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους κατασκευαστές για λύσεις μπάνιου, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε την αποκλειστική και μακροπρόθεσμη συνεργασία της με τον διακεκριμένο οίκο υψηλού σχεδιασμού «Palomba Serafini Associati». Στην πρόσφατη διεθνή έκθεση ISH 2019 στην Φρανκφούρτη, η εταιρεία παρουσίασε με ενθουσιασμό τις πρώτες σειρές προϊόντων που προέρχονται από αυτή τη συνεργασία, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής Σχεδιασμού.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος του DNA της Ideal Standard. Έχοντας συνεργασίες πάντα με κορυφαίους σχεδιαστές, όπως ο Gio Ponti τη δεκαετία του 1950 ή οι Achille Castiglioni και Paolo Tilche τη δεκαετία του 1970 και του 1980, η εταιρεία δεν εισήγαγε απλώς την ιδέα του υψηλού σχεδιασμού στον «κόσμο του μπάνιου», αλλά επηρέασε συνολικά την κοινωνία και επαναπροσδιόρισε το ρόλο του μπάνιου σε αυτήν.

Η «Palomba Serafini Associati» καθορίζει τις τάσεις στον σχεδιασμό μπάνιων τα τελευταία 25 χρόνια. Εκτός από τον χώρο του μπάνιου, συνεργάζονται με κορυφαίες διεθνείς επωνυμίες όπως η Kartell ή η Samsung. Η δουλειά των διάσημων designers Ludovica & Roberto  Palomba αναγνωρίζεται διεθνώς, ενώ έχουν κερδίσει πληθώρα βραβείων κύρους, μεταξύ των οποίων το καταξιωμένο Compasso D’Oro. Μέχρι και σήμερα, οι PS+A είναι οι μόνοι σχεδιαστές που έχουν λάβει αυτό το βραβείο για κάποιο έργο που αφορά στο μπάνιο.

Παρουσίαση της νέας σχεδιαστικής σειράς ειδών υγιεινής στην έκθεση ISH 2019: η νέα Conca.

Η σειρά Conca σχεδιάστηκε αρχικά για την Ideal Standard από τον κορυφαίο σχεδιαστή Paolo Tilche το 1972, δημιουργώντας έντονο αποτύπωμα στην κουλτούρα του σχεδιασμού. Στη σύγχρονη σχεδιαστική ερμηνεία τους, οι Ludovica + Roberto Palomba διατήρησαν τις γεωμετρίες και τις  αισθητικές λεπτομέρειες του αρχικού σχεδίου, αλλά έφεραν στο προσκήνιο τις προηγμένες κατασκευαστικές τεχνολογίες της Ideal Standard, επιτρέποντας ένα νέο επίπεδο καθαρότητας στον σχεδιασμό, το οποίο ήταν αδιανόητο κατά τη δεκαετία του 1970.

 Η νέα σειρά νιπτήρων CONCA της Ideal Standard που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά παγκοσμίως στην έκθεση ISH 2019, συμπληρώνεται από δύο ξεχωριστές σειρές μπαταριών που σχεδίασαν οι Ludovica + Roberto Palomba: την κυλινδρική JOY και την εξαιρετικά λεπτή αναμικτική σειρά CHECK επίπεδου σχεδιασμού. Και οι δύο προσθέτουν έναν διαφορετικό, μοναδικό χαρακτήρα στους νιπτήρες Conca. Επιπλέον, το στούντιο Palomba Serafini Associati σχεδιάσε τη σειρά λεκανών και μπιντέ BLEND, αλλά και μια εντυπωσιακή μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης, βασισμένη στις σχεδιαστικές γραμμές του Conca.
Και πάλι με στοιχεία της επιτυχημένης σχεδιαστικής κληρονομιάς της Ideal Standard, όπου το χρώμα έπαιζε σημαντικό ρόλο, οι designers Ludovica + Roberto Palomba ανέπτυξαν επίσης μια φίνα νέα χρωματική παλέτα για το σύνολο των κεραμικών ειδών υγιεινής αλλά και των μπαταριών της εταιρείας. Στο επίκεντρο του περιπτέρου των 850m² στην έκθεση ISH, η Ideal Standard παρουσίασε την εμπλουτισμένη χρωματικά σειρά νιπτήρων IPALYSS, κατασκευασμένους από το πατενταρισμένο και εξαιρετικά λεπτό κεραμικό υλικό Diamatec®, το νέο καινοτομικό υλικό της Ideal Standard που δίνει εξαιρετική αντοχή σε πολύ λεπτές επιφάνειες.

Διαμορφώνοντας το μέλλον της σύγχρονης διαβίωσης

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Ideal Standard εστιάζει στην Καινοτομία και στο Σχεδιασμό για να κάνει τη ζωή των πελατών της καλύτερη. Σε στενή συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές αστικού χώρου και κατασκευαστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, η Ideal Standard στοχεύει στη θετική διαμόρφωση του μέλλοντος της σύγχρονης διαβίωσης, εκπληρώνοντας τόσο τις σημερινές ανάγκες των πελατών, αλλά και προβλέποντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής του αύριο.

Οι τάσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως για παράδειγμα (είναι) η τάση «κοινής χρήσης», έχουν δώσει το έναυσμα για μια σαφή εξέλιξη όπου η δημόσια και η ιδιωτική ζωή αλληλεπιδρούν. Αυτό απαιτεί ένα νέο όραμα στις λύσεις μπάνιου, ένα όραμα που περιλαμβάνει το σχήμα, αλλά και τη λειτουργικότητα.

Η επόμενη γενιά

Η έκφραση που χαρακτηρίζει απόλυτα την ταυτότητα της Ιdeal Standard είναι: «Μαζί για το καλύτερο», όπου «το καλύτερο» είναι η υπόσχεση προς τους πελάτες της, τους έμπιστους συνεργάτες της και τα εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της καθημερινά.

Μέσω της συνεργασίας με τον οίκο «Palomba Serafini Associati»και της πρόσφατης δημιουργίας του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδίασης στο Μιλάνο της Ιταλίας, η Ideal Standard στοχεύει στη δημιουργία ενός διακριτού σχεδιαστικού ύφους που αντιμετωπίζει το μπάνιο ως μέρος της αρχιτεκτονικής συνολικά, «όπου συνυπολογίζονται όλα τα στοιχεία» και το οποίο σηματοδοτείται από καθαρότητα και απλότητα.