Οι καλύτεροι και πιο νόστιμοι κουραμπιέδες που φάγατε ποτέ!!!

Συνταγή για κουραμπιέδες

(περίπου 220 κομμάτια)

Υλικά

1 κιλό βούτυρο κερκύρης

1 κιλό φιτίνη

600 γρ. ζάχαρη χοντρή

2 κρόκους

3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

15 βανίλιες

1 φλιτζάνι του καφέ ούζο

Αμύγδαλα

Αλεύρι αλλατίνη περίπου 3,5 κιλά.

Ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο κερκύρης και την φυτίνη μαζί με τους κρόκους και χτυπάμε για 40λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη(σαν να πέφτει βροχή στο μείγμα), το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, το ούζο και στο τέλος τα αμύγδαλα.

ΜΥΣΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΟΧΗ. Κανονικά θα πρέπει από εκείνη την ώρα που θα τα ρίξουμε μέσα, και για μίση ώρα, να χτύπαμε το μείγμα με το χέρι, με κινήσεις απαλές από κάτω προς τα πάνω. ΟΜΩΣ, μπορείτε κάλλιστα να το χτυπήσετε στο μίξερ στη πολύ πολύ μικρή του ταχύτητα. Αυτό γίνεται για μισή ώρα με 45λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο λίγο εως ότου η ζύμη μας να είναι μαλακή.

Απλώνουμε στο πάγκο μας το μείγμα φροντίζοντας να είναι το ίδιο σε όλα τα μέρη ,και κόβουμε με ότι κουπατ θέλουμε. Μισοφέγγαρο, στρόγγυλο , καρδούλες κτλ. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 180ο με 190ο βαθμούς, πάνω κάτω, έως να τα δούμε να έχουνε ροδίσει. Όταν βγούνε τους περνάμε με ένα πινελάκι με ροδόνερο ή ανθόνερο ,και στη συνέχεια ζαχαρώνουμε με την άχνη.

Μετά μπορείτε να τους τυλίξετε η με τούλι, η με ζελατίνη κόλλα ζαχαροπλαστικής, και να δέσετε ωραίες κορδέλες και λουλουδάκια. Ένα γλυκό, αρχοντικό, που διατηρείται για μέρες, άκρως γιορτινό και για χαρούμενες εκδηλώσεις όπως γάμος και αρραβώνες.

Αυτή η συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα με θυμηθείτε.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλές γιορτές σας εύχομαι.

galazio ampalaz kourampiedes 1   galazios kourampies

Την Νίκη μπορείτε να την βρείτε και στο Facebook στο Cupcakes by Niki G.