Ηλιοφάνεια: Μια συνηθισμένη εικόνα για μια μεσογειακή χώρα όπως είναι η Ελλάδα μας!

από την Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Όσο όμως χαιρόμαστε το χάδι και τη ζεστασιά του ήλιου -και απολαμβάνουμε τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές κάτω από τις αχτίδες του- ταυτόχρονα μεγαλώνει και η ανάγκη για προστασία από την ακτινοβολία. Φυσικά δεν είναι ο ήλιος ο μοναδικός “εχθρός” της επιδερμίδας σου. Υπάρχουν κι άλλοι ¨ένοχοι” που επιβαρύνουν μέρα με τη μέρα την υγεία της επιδερμίδας σου!

Ποιοι είναι αυτοί;

-η έκθεση στον ήλιο

-η έλλειψη ύπνου

-η ατμοσφαιρική ρύπανση

 -το άγχος

Για να μη ζούμε  λοιπόν στη σκιά η FREZYDERM σχεδίασε μία σειρά ηλιοπροστασίας που ξεπερνά τα όρια της φροντίδας, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αφού πέρα από ολοκληρωμένη ηλιοπροστασία προσφέρει στην επιδερμίδα σας Ενυδατική και Αντιγηραντική δράση.

Η ολοκληρωμένη σειρά Active Sun Screen μετατρέπει το απλό αντηλιακό σε μία πανίσχυρη ασπίδα αντηλιακής κάλυψης και ολικής δερματικής φροντίδας. Με νέα πρωτοποριακή 360 σύνθεση, που ενώνει 3 ενεργές φόρμουλες σε 1 μόνο προϊόν, και που… σ’ έχει κάθε στιγμή, υπό την προστασία του.

  

Η νέα σειρά Active Sun Screen προχωρά ένα βήμα πέρα από τα συμβατικά αντηλιακά στην ηλιοπροστασία και εξασφαλίζει:

-Αποτελεσματική προστασία ευρέος φάσματος με φωτοσταθερά φίλτρα νέας τεχνολογίας.

-Ενίσχυση της άμυνας του δέρματος στις ακτινοβολίες UVB/UVA/VIS/IR και τις ελεύθερες ρίζες που αυτές επάγουν.

Αξιοποιεί της δύναμης ενός μοναδικού συμπλέγματος υαλουρονικού οξέος που δεν διασπάται στον οργανισμό και εξασφαλίζει ενυδάτωση μακράς δράσης, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης της επιδερμίδας και όφελος από τις ευεργετικές δυνατότητες των πολυσακχαριτών θαλάσσιας προέλευσης.

Προσφέρει:

– Ενεργοποίηση της σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης.

– Προστασία του ενυδατικού ισοζύγιου.

Μ΄ενα σύμπλεγμα ενεργών συστατικών δρα όχι μόνο ενάντια στη χρονογήρανση αλλά και στη φωτογήρανση.

Δράση:

– Σημαντική μείωση των σημείων γήρανσης.

– Μείωση της καταστροφής των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

– Αποτροπή εμφάνισης φλεγμονής στο δέρμα.

– Ενεργοποίηση κολλαγόνου και ελαστίνης.

DETOX PLANT CHARCOAL. Η ΜΑΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

Τα νέα προϊόντα της Frezyderm είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση, χάρις στην ειδικά μελετημένη τους σύνθεση που είναι εμπλουτισμένη με DETOX PLANT CHARCOAL. Ο ενεργός άνθρακας, «μαγνητίζει» και απορροφά όλους τους περιβαλλοντικούς ρύπους που έχουν εισχωρήσει ακόμη και στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.

Τα ACTIVE SUN SCREEN έχουν ειδική μαύρη χρώση, που υποδεικνύει την ακριβή περιοχή εφαρμογής για ομοιόμορφη επάλειψη του αντιηλιακού. Τα έγχρωμα καλυπτικά αντηλιακά με Τεχνολογία COLOR ADAPT PIGMENTS, προσαρμόζονται σε όλες τις δερματικές αποχρώσεις, προσφέροντας ιδανικό, ομοιόμορφο, αποτέλεσμα και αποτελεσματικότερη ηλιοπροστασία.

Το μαύρο αυτό χρώμα οφείλεται στον ενεργό άνθρακα, ένα φυσικό συστατικό με ασύλληπτες καθαριστικές ιδιότητες, που λειτουργεί σαν μαγνήτης παγιδεύοντας και απορροφώντας 200 φορές καλύτερα από οποιοδήποτε συστατικό καθαρισμού τους περιβαλλοντικούς ρύπους, ταωμικροσωματίδια, τις τοξίνες, τα κατάλοιπα του μακιγιάζ και το σμήγμα που συσσωρεύονται όλη την ημέρα στην επιδερμίδα!

Μη φοβάσαι το γκρι χρώμα!

Η ειδική μαύρη χρώση υποδηλώνει αν έχει απλωθεί σωστά το αντηλιακό για να μη μείνει ούτε ένα σημείο της επιδερμίδας σας χωρίς κάλυψη και φροντίδα. Με την κατάλληλη επάλειψη, το αντηλιακό θα απλωθεί ομοιόμορφα και θα γίνει ένα με την επιδερμίδα σας. Σε καμία περίπτωση πάντως, το γκρι χρώμα δεν θα βάψει το δέρμα ή τα ρούχα σας.

Το ήξερες ότι:

-Η Ηλιακή ακτινοβολία συνδέεται με παρουσία ενεργών μορφών Οξυγόνου και ισχυρό οξειδωτικό stress με αποτέλεσμα να προκαλεί ιστικές και κυτταρικές βλάβες αλλά και φωτογήρανση (χαλάρωση, ρυτίδες, δισχρωμικές κηλίδες κ.α).

-Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες στους οποίους εκτίθεται ο άνθρωπος από τη γέννησή του έως το θάνατό του επηρεάζουν την έκφραση των γονιδίων, τις ενδογενείς μεταβολικές διαδικασίες και πιθανότατα συνδέονται με την επιδημιολογία νόσων όπως ο καρκίνος , ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα!

-Το επιγονιδίωμα είναι ο μηχανισμός με τον οποίο το κύτταρο ελέγχει διαρκώς ποιες γονιδιακές περιοχές είναι λειτουργικές και με ένα σύστημα φυσικοχημικών διακοπτών ενεργοποιεί τα σωστά γονίδια τη σωστή στιγμή! Ένω το γονιδίωμα είναι σε μεγάλο βαθμό στατικό, το επιγονιδίωμα μπορεί να μεταβληθεί δυναμικά από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, καθώς λειτουργεί ουσιαστικά ως ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στο περιβάλλον και στο κύτταρο. Τμήματα του επιγονιδιώματος τροποποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, φυσική άσκηση) αλλάζοντας με τη σειρά τους την έκφραση των γονιδίων. Αλλαγές που είτε προστατεύουν το κύτταρο είτε το οδηγούν σε ασθένειες.

-Η γονιδιακή έκφραση στο δέρμα μας με αριθμούς είναι: 200 γονίδια στην αντιοξειδωτική προστασία της επιδερμίδας, 400 στην αντιφλεγμονώδη, 700 στην ενυδάτωση και 40 στην σύνθεση κολλαγόνου. Όταν η έκφραση των γονιδίων αυτών μειώνεται ή αλλάζει , η επιδερμίδα γερνά!

-Απ’ όλους τους περιβαλλοντικούς κινδύνους η μόλυνση του αέρα θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή, καθώς αιωρούνται σωματίδια, όζον, βαρέα μέταλλα, μονοξείδιο του άνθρακα και πτητικές οργανικές ενώσεις τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 8%.  Το Όζον και η UVB ενεργοποιούν την έκφραση γονιδίων που ελέγχουν το οξειδωτικό stress, την φλεγμονή, την παραγωγή μελανίνης, την επούλωση και την πρόωρη γήρανση. Τα βαρέα μέταλλα προέρχονται από την βιομηχανία ή άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες και είναι τοξικά από πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις. Ευθύνονται για οξειδωτικές βλάβες καθώς “μιμούνται” ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τη θρέψη! Τα στερεά αιωρούμενα σωματίδια αποτελούν την αιθαλομίχλη και τους ρύπους των αυτοκινήτων. Τα στερεά σωματίδια μεγέθους 2,5μ είναι 20 φορές μικρότερα από τους πόρους του δέρματος με συνέπεια να φθάνουν στα βαθύτερα δερματικά στρώματα.

-Τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κορυφώνονται το απόγευμα, ενώ πιο χαμηλά βρίσκονται το πρωί και το βράδυ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Οι στατιστικές δείχνουν οτι οι millenials ελέγχουν το smartphone τους 157 φορές την ημέρα.

-Έκθεση επι 4 ημέρες στην “μπλε οθόνη” του υπολογιστή προκαλεί στο δέρμα αντίστοιχα αποτελέσματα με ηλιοθεραπεία επί 20 λεπτά (screen face). Αποτέλεσμα; Δυσλειτουργία φραγμού, δυσχρωμίες, πρόωρη γήρανση και πιθανές θραύσεις αλυσίδων του DNA.

-Να ανανεώνεις τακτικά το αντηλιακό σου ακόμα και σε εσωτερικό περιβάλλον όταν το δέρμα εκτίθεται σε μπλε φως οθόνης πολλές ώρες ή υπάρχει τόσο φυσικό φως που δεν απαιτείται λαμπτήρας.

-Η SELFITIS είναι η παρόρμηση αυτοφωτογράφισης και ανάρτηση της φωτογραφίας στα social media.Τα επίπεδα της “σελφίτιδας”:

–> Οριογραμμη: τραβώ selfies τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα αλλά δεν τις δημοσιεύω στα social media.

–>Οξεία φάση : Τραβώ selfies τουλάχιστον 3 φορές την ημερα και τις ποστάρω στα social media.

–>Χρόνιο στάδιο: Ανεξέλεγτη ανάγκη να τραβώ selfies όλο το 24ωρο και ποστάρω πάνω από 6 την ημέρα στα social media.

———–

Δε ζούμε πια στη σκιά! Μπορούμε να βγούμε φως και να απολαύσουμε ξέγνοιαστες στιγμές κάτω από τον ήλιο με Active Sun Screen από τη FREZYDERM!