Το να διακοσμήσεις το βρεφικό δωμάτιο του μωρού σου είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο project! Η χαρά του ερχομού ενός νέου μέλους στην οικογένεια, κάνει -ειδικά τις νέες μανούλες- πολύ δημιουργικές και απαιτητικές !Θέλουμε το δωμάτιο και όλα τα έπιπλα να ταιριάζουν απόλυτα με το στιλ μας και να εναρμονίζεται συνάμα με το φύλλο του μωρού μας. Δες παρακάτω ιδέες -με διαφορετικά στιλ διακόσμησης – βρεφικών δωματίων , φωτογραφίες που συλλέξαμε από το διαδίκτυο, και πάρε ιδέες και λύσεις για το δικό σου μικρό αγγελούδι!

από τη Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου.

1. Το συγκεκριμένο βρεφικό δωμάτιο -που είναι σχεδιασμένο από τη Regan Baker – έχει “πατήσει” επάνω σε γήινα στοιχεία (δες το πάτωμα και τα έπιπλα) προκειμένου να δώσει ένα minimal look. Η ταπετσαρία σε λευκό και μαύρο προσδίδει μια κλασσική πινελιά ενώ ταυτόχρονα το δερμάτινο υποπόδιο αποπνέει την απαιτούμενη νότα ζεστασιάς !

2. Πορτοκαλί και άσπρες ρίγες στην οροφή αναμφισβήτητα δημιουργούν  ένα διαφορετικό στιλ στο δωμάτιο! Αυτό είναι ένα δωμάτιο με προσωπικότητα! Η σχεδιάστρια  Kari McIntosh Design προτίμησε να “παίξει” με γκρί αποχρώσεις στους τοίχους, συνδυασμένους με άσπρα και μπλε στοιχεία για τη διακόσμηση: στα έπιπλα, στο υπέροχο χαλί, στ’ αξεσουάρ! Καταπληκτικό!

3. Τι θα έλεγες για ένα όμορφο και ζεστό κοριτσίστικο βρεφικό δωμάτιο; Η σχεδιάστρια  Lisa Sherry Interieurs πρόσθεσε δύο πολύ  σημαντικές πινελιές στο χώρο προκειμένου να δώσει χαρακτήρα: ένα  εντυπωσιακό φωτιστικό (σε floral στιλ)  και ένα χαλί με λευκά και ροζ  patterns στο κέντρο!

4. Για ένα σοφιστικέ δωμάτιο η διακοσμήτρια Jennifer Barron προτίμησε να δώσει έμφαση στους τοίχους με μια botanical ταπετσαρία ενώ πρόσθεσε στο χώρο ένα antique έπιπλο με συρτάρια, το οποίο εξυπηρετεί και ως αλλαξιέρα! Υπέροχη ιδέα!

5. Ένα φωτιστικό από κρύσταλλα, ένα γούνινο χαλάκι στο κέντρο και ριγέ ταπετσαρία προσθέτουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση σε ένα κατά τ’ άλλα ουδέτερο -διακοσμητικά- δωμάτιο!

6. Για ένα δωμάτιο που παραπέμπει σε εξοχική κατοικία, οι Art Home Garden επέλεξαν ένα ανοικτόχρωμο ξύλινο πάτωμα εναρμονισμένο με το ξύλινο (σε πιο κλειστή απόχρωση) ταβάνι! Ένα δυο χαλιά σε γήινες αποχρώσεις και μια υπέροχη μπερζέρα  προσδίδουν ένα ζεστό vibe στο χώρο!

baby room ideas

12. Γεωμετρικά σχήματα και διακριτικά μοτίβα παντού! Η επιλογή του μαύρου πατώματος με τα παράθυρα θυμίζει nordic style , την αγαπημένη διακόσμηση του βορρά!

13. Η απτή απόδειξη πως το γκρι δεν είναι ποτέ  βαρετό!Ένα υπέροχο δωμάτιο σχεδιασμένο από τους  Eclectic Home. Ένα δωμάτιο για μικρές πριγκιπισσούλες!

14. Χρώμα παντού! Ροζ, πορτοκαλί, μπλε, λευκό, πράσινο συνδυασμένα με ξύλινα αξεσουάρ που σου δίνουν την αίσθηση του μαγικού κόσμου! Ένα βρεφικό δωμάτιο που εξάπτει τη φαντασία και ενθαρρύνει την ανάγκη για παιχνίδι και εξερεύνηση!