H Δύναμη των Εσωστρεφών
Σε έναν κόσμο που δεν σταματάει να μιλάει

της Susan Cain

Η ιστορία είναι γεμάτη από σπουδαίους εσωστρεφείς: Από τον Μαχάτμα Γκάντι, τον Μαρσέλ Προυστ και τον Άλμπερτ Αϊνστάιν μέχρι την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Γουόρεν Μπάφετ. Και από πολλούς αφανείς αλλά σημαντικούς, όπως τον άντρα σου ή τη γυναίκα σου, το παιδί σου ή τους γονείς σου. Ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι εσωστρεφείς είναι παντού.

Τουλάχιστον ένας στους τρεις ανθρώπους που γνωρίζουμε είναι εσωστρεφής. Είναι τα άτομα που προτιμούν να ακούνε παρά να μιλάνε. Να διαβάζουν παρά να ξεφαντώνουν. Καινοτομούν και δημιουργούν, χωρίς να επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή. Αποδίδουν καλύτερα όταν σκέφτονται μόνοι τους παρά σε ομάδες. Συχνά περνάνε απαρατήρητοι…

Χωρίς τους εσωστρεφείς, όμως, ο κόσμος θα είχε στερηθεί σημαντικές ανακαλύψεις, μοναδικά έργα τέχνης και πολιτικά κινήματα. Χωρίς αυτούς δεν θα είχε διατυπωθεί ποτέ η θεωρία της σχετικότητας. Δεν θα είχε γραφτεί το 1984. Δεν θα υπήρχαν τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ.
Σε ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα, βασισμένο σε επαναστατικές έρευνες στην ψυχολογία και στις νευροεπιστήμες, η Susan Cain χαρτογραφεί έναν δρόμο αποδοχής, κατανόησης και ανάπτυξης για τους εσωστρεφείς σε έναν κόσμο
που δεν σταματάει να μιλάει.

Η Δύναμη των Εσωστρεφών απενοχοποιεί τους ήσυχους και εγκεφαλικούς ανθρώπους που δεν πληρούν το «Ιδανικό της Εξωστρέφειας». Επίσης, προσφέρει συμβουλές που κάνουν πιο ουσιαστική την επικοινωνία μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών στις προσωπικές σχέσεις, στον χώρο εργασίας και στην οικογένεια. Πώς θα ευτυχήσεις με έναν εξωστρεφή σύντροφο; Πώς θα στηρίξεις το εσωστρεφές παιδί σου; Πώς θα αντιμετωπίσεις τον επιθετικό εργοδότη σου; Πώς θα αξιοποιήσεις τον λιγομίλητο συνεργάτη σου;

Το πολυσυζητημένο αυτό best seller αλλάζει μια και καλή το πώς βλέπουμε τους εσωστρεφείς και, κυρίως, το πώς αντιλαμβάνονται οι εσωστρεφείς τον εαυτό τους.

Εκδόσεις: Key Books
Σελίδες: 456
Τιμή:  € 16,90

«H δύναμη των εσωστρεφών» ήταν το 2013
το 4ο σε πωλήσεις βιβλίο στον κόσμο
NEW YORK TIMES BESTSELLER (83 εβδομάδες)
WASHINGTON POST BESTSELLER
LOS ANGELES TIMES BESTSELLER
USA TODAY TOP 50 BESTSELLER
INDIEBOUND BESTSELLER
PUBLISHERS WEEKLY BESTSELLER
Fast Company’s  #1 Best Business book of 2012
INC Magazine’s Best 2012 Books for Entrepreneurs
People Magazine’s 10 Best Books of 2012
O, The Oprah Magazine 10 Favorite Books of 2012
GoodReads Nonfiction Choice Award Winner
Amazon’s Best Books of 2012
Barnes & Noble Best Books of 2012
Library Journal’s Best Books of 2012
Kirkus REVIEWS’ Best Books of 2012

Το Μανιφέστο των Εσωστρεφών

1. Υπάρχει μία λέξη για τους «ανθρώπους που σκέφτονται υπερβολικά πολύ»: στοχαστές.

2. Ο πολιτισμός μας ορθά θαυμάζει όσους παίρνουν ρίσκα, αλλά χρειαζόμαστε τους «προσεκτικούς» περισσότερο από ποτέ.

3. Η απομόνωση είναι καταλύτης για την καινοτομία.

4. Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι δημοφιλής λόγω του ότι σε μια υπερβολικά εξωστρεφή κοινωνία όλοι επιθυμούν την επικοινωνία εξ’ αποστάσεως.

5. Διδάσκουμε τα παιδιά σε ομάδες στις σχολικές αίθουσες όχι επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουν αλλά επειδή είναι οικονομικός, και τι άλλο θα κάναμε με τα παιδιά όσο οι ενήλικες είναι στη δουλειά; Αν το παιδί σας προτιμάει να λειτουργεί αυτόνομα και να συναναστρέφεται ένα παιδί τη φορά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό, απλώς τυγχάνει να μην ταιριάζει στο μοντέλο.

6. Η επόμενη γενιά των ήσυχων και συνεσταλμένων παιδιών μπορεί και πρέπει να ανατραφεί έτσι ώστε να γνωρίζει τη δύναμη της.

7. Μερικές φορές βοηθάει να προσποιηθείς τον εξωστρεφή. Υπάρχει πάντα χρόνος να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου αργότερα.

8. Αλλά σε βάθος χρόνου, μένοντας αληθινός στην ιδιοσυγκρασία σου είναι το κλειδί στο να ανακαλύψεις τη δουλειά που αγαπάς, τη δουλειά που έχει σημασία.

9. Όλοι ακτινοβολούν αν φωτιστούν σωστά. Κάποιοι χρειάζονται τα φώτα του Μπρόντγουεϊ, για κάποιους άλλους είναι αρκετό ένα φωτιστικό γραφείου.

10. Ένας εμπειρικός κανόνας για τις κοινωνικές εκδηλώσεις: μία αυθεντική νέα γνωριμία αξίζει όσο μια χούφτα επαγγελματικές κάρτες.

11. Δεν πειράζει να διασχίσεις το δρόμο για να αποφύγεις μια ψιλοκουβεντούλα.

12. «Η ήρεμη ηγεσία» δεν είναι σχήμα οξύμωρο.

13. Η παγκόσμια λαχτάρα για έναν παράδεισο δεν έχει να κάνει τόσο με την αθανασία όσο με την ευχή για έναν κόσμο όπου όλοι θα είναι πάντα ευγενικοί.

14. Αν το καθήκον μας στο πρώτο μισό της ζωής μας είναι βγάλουμε τον εαυτό μας εκεί έξω, το καθήκον στο δεύτερο μισό είναι να αντιληφθούμε που έχουμε βρεθεί.

15. Η αγάπη είναι θεμελιώδης, η ζωή κατ’ αγέλας είναι προαιρετική.

16. «Με έναν ευγενικό τρόπο, μπορείς να ταρακουνήσεις τον κόσμο». – Γκάντι

Η συγγραφέας

Susan Cain

Η Susan Cain είναι αριστούχος του Princeton και της Νομικής Σχολής του Harvard. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος εταιρικού δικαίου για έταιρείες όπως η J. P. Morgan, η General Electric και η Merrill Lynch.

Ως εσωστρεφές άτομο σε ένα περιβάλλον άκρως επιθετικό, αποφάσισε να μελετήσει και να ερευνήσει σε βάθος το θέμα της εσωστρέφειας.

Αποτέλεσμα αυτής της πολυετούς έρευνας είναι το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Η Δύναμη των Εσωστρεφών. Ήδη έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας συζητήσεις για την αξία και τις ιδιαίτερες δεξιότητες των εσωστρεφών σε μια εποχή που έχει εξιδανικεύσει την εξωστρέφεια.

Κείμενα της Cain για την εσωστρέφεια έχουν δημοσιευτεί στους New York Times και στη Wall Street Journal. Η ομιλία της με τίτλο «Η Δύναμη των Εσωστρεφών»στο TED είναι από τις αγαπημένες μεταξύ άλλων και του Μπιλ Γκέιτς, ενώ έχει ξεπεράσει τα 9,5 εκατομμύρια θεάσεις και είναι από τις δημοφιλέστερες στην ιστορία του θεσμού. (Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: http://bit.ly/N5ne55)

Η Cain έχει δώσει διαλέξεις στο Harvard και στο Yale, στη Microsoft και στην Google. Παράλληλα παραδίδει σεμινάρια διαπραγματευτικών δεξιοτήτων σε επιχειρήσεις, νομικές εταιρείες και πανεπιστήμια.

Η Susan ζει στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης με τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους.