Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Λάμα Όλε Νύνταλ:

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΝΗΣΚΕΙΝ

από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Τι συμβαίνει την ώρα που το σώμα και το πνεύμα διαχωρίζονται;
Τι ακολουθεί μετά το θάνατο;
Υπάρχει επαναγέννηση;

Τα ερωτήματα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό του κάθε ανθρώπου, είτε το παραδέχεται είτε όχι.
Όμως ο θάνατος είναι η έσχατη πραγματικότητα κάθε έμβιου όντος. Ό, τι γεννιέται, μια μέρα πεθαίνει. Την απόλυτη αυτή αλήθεια οι περισσότεροι άνθρωποι την απωθούν.

Ο Βουδισμός, στην ουσία ως μια επιστήμη του πνεύματος, αναλύει με σαφήνεια και δίνει απαντήσεις στους προβληματισμούς αυτούς. Οι μαρτυρίες βουδιστών δασκάλων και οι εμπειρίες τους ταιριάζουν απόλυτα με τις καταγραφές επιστημόνων-ερευνητών σε σχέση με τις επιθανάτιες εμπειρίες, ενώ οι μεταθανάτιες εμπειρίες πραγματωμένων δασκάλων του Βουδισμού επιβεβαιώνουν τη βουδιστική σοφία και πρακτική που αναβιβάζει το θάνατο σε «τέχνη του θνήσκειν».

Ο συγγραφέας και δάσκαλος του Βουδισμού Όλε Νύνταλ αναπτύσσει και μεταφέρει τη πολύτιμη αυτή γνώση με πολλές λεπτομέρειες στο βιβλίο του «Για το Θάνατο και την Επαναγέννηση». Ο αναγνώστης μπορεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του και να δει το θάνατο ως το ενδιάμεσο στάδιο μετάβασης σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης. Με τη γνώση αυτή έχει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί, με την κατάλληλη πρακτική, όχι μόνο για να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου αλλά και για να τον μετασχηματίσει σε μια γαλήνια κατάσταση πνεύματος, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί μια πέρα από έννοιες εμπειρία απελευθέρωσης και χαράς.

Ο μεταφραστής
Στράτος Κεχαγιόγλου

Τιμή Πώλησης: 10 €

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα του Διαμαντένιου Δρόμου:
http://www.diamondway-buddhism.gr/

Ο προσωπικός ιστότοπος του Λάμα Όλε Νύνταλ :
http://www.diamondway-buddhism.org/buddhist-teachers/lama-ole-nydahl/