Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη, ΤΚ 15351
Τηλ.: 2106033609
Site: www.kipopedia.gr
Facebook: facebook.com/kipopedia
Instagram: instagram.com/kipopedia

ΚΗΠΟΠΑΙΔΕΙΑ
Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης
«Το παιχνίδι των παιδιών αντανακλά την πορεία της εξέλιξης από την προϊστορική εποχή ως σήμερα»
G. Stanley Hall (Ψυχολόγος που ανέπτυξε τη θεωρία της «Ανακεφαλαίωσης» στις αρχές του 20ού αιώνα)
Φύση Παιχνίδι Εμπειρία Βιώμα Μάθηση Ψυχαγωγία Ομάδα Νόημα

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
Το παιχνίδι στο φυσικό περιβάλλον είναι αναντικατάστατο. Μέσα από την εξερεύνηση της φύσης τα παιδιά αναπτύσσουν τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, οξύνουν τις αισθήσεις τους και ανακαλύπτουν έναν πραγματικό κόσμο γεμάτο ερεθίσματα, που απογειώνουν τη φαντασία και απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση.
Δυστυχώς, η ζωή στην πόλη αλλά και οι ρυθμοί της καθημερινότητας οδηγούν, μικρούς και μεγάλους, στην απομάκρυνση από το φυσικό περιβάλλον. Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η Κηποπαιδεία, ένας φυσικός παιδότοπος και χώρος βιωματικής εκπαίδευσης στην Παλλήνη, που υπόσχεται ιδανική μάθηση μέσα από παιχνίδι, ποιοτική ψυχαγωγία σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πολύπλευρη ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (life skills).Οι επισκέπτες μας θα εκτιμήσουν την προσεκτική επιλογή των καλύτερων υλικών και μεθόδων και τον πρωτότυπο σχεδιασμό του χώρου με ποικίλες ξύλινες κατασκευές, ευφάνταστες γωνίες παιχνιδιού και πολυάριθμες θεματικές δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που προσαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε μια οικογένεια με παιδιά και εγγόνια και με 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης και της οργάνωσης εκδηλώσεων. Με αμέριστη αγάπη προς τα παιδιά και απεριόριστο σεβασμό στην ψυχοσύνθεση, στις ικανότητες και στα ενδιαφέροντά τους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης και ποιοτικής μη τυπικής εκπαίδευσης και να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση.
Αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην εκπαίδευση, επιλέξαμε με προσοχή μια ομάδα ειδικών επιστημόνων, καταρτισμένων παιδαγωγών, μάχιμων καινοτόμων εκπαιδευτικών και έμπειρων εμψυχωτών, οι οποίοι σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα αποκλειστικά για την Κηποπαιδεία.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Εξωτερικός χώρος
Το ελεύθερο παιχνίδι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συγκρότηση της προσωπικότητάς του. Παίζοντας στην αγκαλιά της φύσης αποκτά με βιωματικό τρόπο σημαντικές γνώσεις αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες κίνησης, παρατήρησης, συντονισμού, επίλυσης προβλήματος κ.ά. Παράλληλα, ως μέλος μιας ομάδας ενισχύει την κοινωνική του προσαρμογή, μυείται στα μαγικά απαραίτητα συστατικά της φιλίας και της συνεργασίας και μαθαίνει να εκτιμά τη γνώμη των άλλων, την αλληλοβοήθεια και την ευγενή άμιλλα.
Εκτός από το ελεύθερο παιχνίδι, ο εξωτερικός χώρος αξιοποιείται για βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κυνήγι θησαυρού, ομαδικές δρατηριότητες φυσικής αγωγής κ.ά. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ:
Στα 6.300 τετραγωνικά μέτρα του εξωτερικού μας χώρου θα βρείτε:
Τη μικρή μας αγορά
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μικρούς μας φίλους με ξύλινα ποδήλατα
Το επιδαπέδιο τραμπολίνο επιφάνειας 12,5 τετραγωνικών μέτρων
Τη μεγάλη αμμοδόχο
Τον φυτικό λαβύρινθο και θόλο
Τον χώρο για παιχνίδια με νερό
Το ινδιάνικο χωριό
Τεράστιες φωλιές
Το πολύχρωμο φίδι για σκαρφάλωμα
Το hobbit house
Τον αμπελώνα μας
Το λιοτρίβι μας
Τον λαχανόκηπο και τον βοτανόκηπο
Χώρο για ποδόσφαιρο άμμου και ρακέτες
Τη μίνι φάρμα μας
Τη φάρμα των μυρμηγκιών και τη φάρμα των σκουληκιών
ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κοινωνικές Εκδηλώσεις: Πάρτυ, Βαπτίσεις κ.λπ.
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, την απόλυτη ατμόσφαιρα για πάρτι και βαφτίσεις. Μουσικές, χρώματα, χοροί, γέλια, δημιουργικά παιγνίδια, όλα μπερδεύονται γλυκά στη γιορτή σας που είναι και δική μας!
Πέρα από τη διάθεση του χώρου, αναλαμβάνουμε τις δημιουργικές δραστηριότητες, τη διακόσμηση, το catering και ό,τι άλλο χρειαστείτε, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
Τα καινοτόμα προγράμματα «Περιβαλλοντικής Συνείδησης» που πραγματοποιούμε στην Κηποπαιδεία βρίσκουν στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας το ιδανικό πεδίο υλοποίησης. Μια ομάδα ειδικών συνεργατών, περιβαλλοντολόγων και παιδαγωγών, μυεί με βιωματικό τρόπο τους μαθητές στις ευεργετικές ιδιότητες της χλωρίδας για την ζωή στον πλανήτη μας, Μέσα από την βιωματική μάθηση τα παιδιά θα αγαπήσουν την οικολογία, ενσωματώνοντας την στον τρόπο ζωής τους. Γιατί η περιβαλλοντική συνείδηση είναι ύψιστο ζήτημα παιδείας!
Τα προγράμματα αυτά προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών / την τάξη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ (LIFE SKILLS)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας: