Βάλε έναν κήπο … στο σαλόνι σου!

από την Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Ποιος είπε πως τα φυτά είναι μόνο για να ομορφαίνουν τον κήπο και τις βεράντες μας; Η ανάγκη μας για αναζωογόνηση και επαφή με τη φύση είναι πια γεγονός. Πόσο μάλλον όταν αυτή η φρεσκάδα έρχεται κατευθείαν από το σαλόνι μας! Έλα να φτιάξουμε μαζί έναν ανθισμένο κήπο μέσα στο σαλόνι μας! Μια κατασκευή που μας επιτρέπει να φέρουμε κοντά μας τη φύση όσο περισσότερο μπορούμε! Αυτή η ραφιέρα για φυτά είναι ότι καλύτερο μπορείς να δημιουργήσεις προκειμένου να αλλάξει η ενέργεια τόσο του χώρου σου όσο και η δική σου!

Τι θα χρειαστείς

-7 ράφια ελάτης  29χ30 cm

-3 ράφια ελάτης  20χ1,60 cm

-30 βιδες 4χ30 mm

-βερνίκι εμποτισμού σκούρας καρυδιάς

-Πινέλο

-δραπανοκατσάβιδο

-μέτρο

ΒΗΜΑ 1

Περνάς το βερνίκι σε όλα τα κομμάτια ξύλου και αφήνεις λίγη ώρα να στεγνώσουν.

ΒΗΜΑ2

Μετράς με το μέτρο σου την ακριβή απόσταση που θέλεις να έχουν τα ράφια μεταξύ τους. Μια καλή απόσταση είναι 35-40 cm ώστε να μπορέσει στο ύψος να χωρέσει μια μεσαίου μεγέθους γλάστρα.

ΒΗΜΑ3

Βιδώνεις τα ράφια στις κάθετες μεγάλες τάβλες ώστε να σχηματίσεις σταδιακά την κατασκευή σου. Συνεχίζεις με τις υπόλοιπες.

ΒΗΜΑ 4

Η κατασκευή σου είναι έτοιμη για να διακοσμήσει το σαλόνι ή το μπαλκόνι σου αρκεί να γεμίσει με υπέροχα λουλούδια και πολύ θετική ενέργεια!

Αν θέλεις κι εσύ να δημιουργήσεις την δική σου ραφιέρα με φυτά για να στολίσει το σαλόνι σου, δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στο πλησιέστερο κατάστημα της  Leroy Merlin για να προμηθευτείς τα υλικά σου και  να ξεκινήσεις το DIY project σου!

Γίνε κι εσύ ένας Homistas Like Natassa γιατί η δημιουργία είναι απόλαυση!

Καλή επιτυχία!