Γιατί από κάπου πρέπει να φέρει τα δώρα ο Άγιος Βασίλης!

από την Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Δεν υπάρχει ωραιότερη κατασκευή από αυτό το διακοσμητικό ξύλινο τζάκι! Η ιδέα μου ήρθε καθώς ζήλευα εκείνα τα υπέροχα διακοσμητικά τζάκια από κούτες που έβλεπα στο διαδίκτυο! Εγώ λοιπόν ως πραγματικός #homistas είπα να το δημιουργήσω από ξύλο, προκειμένου να δείχνει και πιο αληθινό και πιο ξεχωριστό. Το αποτέλεσμα; Ένα θα σου πω…

Αυτό το τζάκι …ήρθε για να μείνει!!!!

Τι θα χρειαστείτε

-5 Πλανισμένες σανίδες 1,20 cm x 16cm
-καδρονάκια σε διάφορα μήκη: Εμεις χρησιμοποιήσαμε 10 καδρονάκια 18 x7 cm, 10 καδρονάνια 5x30cm, 10καδρονάκια 9×17 cm, 10 καδρονάκια 13×8 cm και 10 καδρονάκια 9×32 cm.
-δραπανοκατσάβιδο
-νοβοπανόβιδες
-3 ειδών βερνίκια για ξύλο της αρεσκείας σας

ΒΗΜΑ 1
Με τις 5 πλανισμένες σανίδες φτιάχνουμε ένα ΠΙ προκειμένου να δημιουργήσουμε τον σκελετό του τζακιού μας. Τοποθετούμε 2 σανίδες σε κάθε πλευρά/πόδι και τις ενώνουμε όλες μαζί με την 5η σανίδα στο επάνω μέρος. Αφήνουμε 12 cm απόστασης (από την μια σανίδα της βάσης στην άλλη) ώστε να δημιουργήσουν το κάθε πόδι του τζακιού. Το ένα πόδι με το άλλο θα πρέπει να έχει απόσταση 88cm.

ΒΗΜΑ 2
Ξεκινώντας από την βάση τοποθετούμε οριζόντια και με ακανόνιστο τρόπο τα καδρονάκια μας.

ΒΗΜΑ 3
Αφού καλύψουμε όλη την μπροστινή επιφάνεια με τα καδρόνια μας ξεκινάμε το βάψιμο.

ΒΗΜΑ 4
Προσπαθούμε να βάψουμε με διαφορετικό χρώμα βερνίκι τις σανίδες κατά σειρά προκειμένου να έχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά και ξαναπερνάμε τα ξύλα με το βερνίκι.

ΒΗΜΑ 5
Τοποθετούμε το τζάκι στην πιο αγαπημένη γωνιά του σπιτιού μας και το στολίζουμε με τον πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο τρόπο.

Αν θέλεις κι εσύ να δημιουργήσεις ένα αυτοσχέδιο διακοσμητικό τζάκι δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στο πλησιέστερο κατάστημα της  Leroy Merlin για να προμηθευτείς τα υλικά σου και  να ξεκινήσεις το DIY project σου …

Γίνε κι εσύ ένας Homistas Like Natassa γιατί η δημιουργία είναι απόλαυση!

Καλά Χριστούγεννα!