Μια ελληνική παραλλαγή της ισπανικής παέλιας για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων!

 από τον Σεφ του εστιατορίου «Ψαράδες» Βασίλη Τσατσάκη

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

250 gr κριθαράκι μέτριο

250 ml ζωμός ψαριού

100 ml λευκό κρασί

80 gr ξερό κρεμμύδι σε καρέ

80 gr σύνολο πράσινες και κόκκινες πιπεριές  σε καρέ

40 gr  φινόκιο

40 gr φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες

50 gr αρακά βρασμένο

50 gr καρότο τριμμένο

50 gr πεκορίνο τριμμένο για το δέσιμο

4 στήμονες κρόκο Κοζάνης

40 gr μαϊντανό ψιλοκομμένο

40 gr άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι – Πιπέρι και εστραγκόν κατά βούληση

Προαιρετικά λίγη πάστα σκόρδου

Θαλασσινά :

8 μεσαίες γαρίδες αποφλοιωμένες και χωρίς το εντεράκι

4 καραβίδες

12 φρέσκα μύδια

4 χτένια

4 καλαμαράκια σε ροδέλες

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε τηγάνι, σε ελαιόλαδο το κριθαράκι και το ξερό κρεμμύδι έως ότου ροδίσει.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το μισό ζωμό ψαριού. Κρυώνουμε άμεσα με παγάκια και στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το φινόκιο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και τα θαλασσινά μας.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό ψαριού και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς απαλά χωρίς να σπάσουμε τα θαλασσινά μας έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός.

Προσθέτουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης, το καρότο και τον αρακά, αλάτι,  πιπέρι, εστραγκόν  και όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε λίγη πάστα σκόρδου προαιρετικά και δένουμε με το τριμμένο πεκορίνο.

Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας μαϊντανό και άνηθο.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.

Καλή σας όρεξη !