Όλοι μας έχουμε στο σπίτι γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες, μέλι κλπ που δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε! Κάποια από αυτά τα χρησιμοποιούμε ως αποθηκευτικούς χώρους για συνδετήρες, λαστιχάκια, μικρά αντικείμενα που βρίσκουμε διάσπαρτα στο σπίτι , τα μετατρέπουμε σε μολυβοθήκες ή  γλαστράκια. Και τα βαζάκια αυτά όλο και πληθαίνουν και από τη μια δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, από την άλλη όμως  λυπάσαι και να τα πετάξεις.

 Ευτυχώς βρήκαμε μια τέλεια ιδέα για να επαναχρησιμοποιήσεις  και να τα μεταμορφώσεις σε υπέροχα χρωματιστά βάζα για λουλούδια ή κεράκια!

Έτοιμη για diy;

Θα χρειαστείτε:

Αδειάστε γυάλινα βάζα
Μπολ για ανάμιξη
Χαρτοπετσέτες
Αλουμινόχαρτο
Ξυλόκολλα
Υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατέψτε ραβδιά ή μικρά κουτάλια μίας χρήσης
Φύλλο μπισκότων
Φούρνος προθερμασμένος σε 225 μοίρες ή “ζεστό”

Διαδικασία:

Βάλτε 2 φύλλα  ψησίματος σε δυο μεγάλα ταψιά.
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε  1 κουταλιά της σούπας ξυλόκολλα , 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό , 7-9 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε και ρίξτε το μέσα στο γυάλινο βάζο.
Ανακινήστε το υγρό αυτό ώστε να πάει σε όλο το εσωτερικό του βάζου και να το χρωματίσει. Αν περισσέψει υγρό το κρατάμε.
Σκουπίστε προσεκτικά το χείλος του βάζου σας με μια χαρτοπετσέτα.
Τοποθετήστε την ανοιχτή πλευρά του δοχείου προς τα κάτω στο φύλλο ψησίματος για να στραγγίζει για 1 ώρα περίπου.
Μετά από 1 ώρα, ανασηκώστε προσεκτικά τα βάζα, επαναλαμβάνετε την διαδικασία και τοποθετήστε ξανά  την ανοιχτή πλευρά επάνω στο δεύτερο φύλλο ψησίματος.
Τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο  στους 100 βαθμούς για 45 λεπτά ή έως η κόλλα στεγνώσει τελείως  και τα γυάλινα βάζα είναι διαφανή.
Αφήστε τα ζεστά βάζα να κρυώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση τους είναι μόνο διακοσμητική και δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσετε για άλλους λόγους (νερό, φαγητό κλπ).