Πώς να φτιάξετε μόνοι σας υπέροχες και  ιδιαίτερες λαμπάδες για το βαφτιστήρι σας!

από την Χριστιάνα Δούκα

Εμπνευστείτε από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών,από τα αγαπημένα τους ζωάκια,τα αγαπημένα τους χρώματα ή το αρχικό γράμμα του ονόματός τους και δημιουργείστε κάτι πραγματικά μοναδικό…την πιο πρωτότυπη λαμπάδα και συνδυάστε την με αντίστοιχο διακοσμητικό μαξιλαράκι ή τελαράκι κεντήματος σας δωράκι!

Υλικά που μπορείτε να αξιοποιήσετε:
υφάσματα σε διάφορα ντεσέν,τσόχα για να φτιάξετε τα διακοσμητικά
κορδέλες,δαντέλες,τρέσα με φουντίτσες για την διακόσμηση
πέρλες,χάντρες και κουμπάκια για τις λεπτομέρειες
κλωστές,βελόνα και πολυεστερική βάτα για το ράψιμο

Δημιουργήστε λοιπόν!

Κόψτε το σχέδιο που θα επιλέξετε από τσόχα ή ύφασμα 2 φορές. Ένα για να φτιάξετε το διακοσμητικό της λαμπάδας με τα δύο μέρη του άλλου θα φτιάξετε το τελαράκι κεντήματος και το μαξιλαράκι.

Ράψτε το διακοσμητικό για την λαμπάδα ράβοντας και γεμίζοντας το με πολυεστερική βάτα.Τολμήστε να φτιάξετε 3D λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ποδαράκια σε έναν δεινόσαυρο κλπ

Ντύστε το μισό κερί της λαμπάδας με ύφασμα και διακοσμήστε με κορδέλες, δαντέλες και φουντίτσες!Συνδυάστε πουά,καρό και φλοράλ μοτίβα για ένα χαρούμενο αποτέλεσμα!
Στερεώστε το διακοσμητικό σας με μια μικρή παραμάνα!

Αφού ολοκληρώσετε την λαμπάδα κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι τσόχας 20χ20 εκ. και ράψτε πάνω το σχέδιό σας.Ράψτε γύρω γύρω με φουντίτσες και γεμίστε με πολυεστερική βάτα!Εύκολα έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα,έτοιμο και το διακοσμητικό μαξιλαράκι!

Τέλος κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι υφάσματος ή λινάτσας και ράψτε πάνω το τελευταίο σχέδιο που έχετε κόψει!Στερεώστε το ύφασμα σε ένα τελαράκι κεντήματος και κόψτε τις άκρες!Ολοκληρώστε με όμορφες κορδέλες!

Καλό Πάσχα με υγεία για όλους!

Βρείτε την Χριστιάνα στο il sorriso