από την  Ιωάννα Τσίγγου Χούλη

Το ρετρό είναι μια διακοσμητική τάση που έρχεται κυρίως από το εξωτερικό και προκαλεί έντονη αίσθηση νοσταλγίας και ρομαντισμού που θα δώσει στο γάμο σας ζεστασιά και μια ξεχωριστή εικόνα που σίγουρα θα κάνει την διαφορά.

Για να επιλέξει μια νύφη ρετρό διακόσμηση γάμου πρέπει να είναι σίγουρα fun των κλασσικών ασπρόμαυρων ρομαντικών ταινιών της δεκαετίας του 30 και του 50, και να θέλει να μετατρέψει τη μεγάλη μέρα σε ένα στο ρετρό ρομάντζο! Αν επιλέξετε το ρετρό style για το γάμο σας θα πρέπει να είστε έτοιμη να εξερευνήσετε τα μπαούλα της γιαγιάς ή και της προγιαγιάς για παλιά οικογενειακά κειμήλια, παλιές φωτογραφίες και cart postal,πορσελάνινα σερβίτσια με περίτεχνα σχέδια καθώς και κεντημένα σεντόνια ή πλεκτά σεμεδάκια(η προίκα της γιαγιάς)!

Τα παλιά έπιπλα μπορούν να φτιάξουν ιδιαίτερες ρομαντικές διακοσμητικές γωνιές γεμάτες νοσταλγία..μια παλιά πιάτο θήκη για παράδειγμα μπορεί από μόνη της να αποτελέσει ένα μοναδικό ρετρό wellcome table!!!Βασικά υλικά είναι τα broderie υφάσματα και οι βαμβακερές δαντέλες τα οποία κυριαρχούν κάθε στάδιο του γάμου ενώ τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι το λευκό το σκούρο καφέ ή το φυσικό χρώμα του ξύλου με μικρές πινελιές από παστέλ χρώματα της αρεσκείας σας!Αντικείμενα όπως παλιές ραπτομηχανές, γραμμόφωνα, βινύλια,παλιά ραδιόφωνα, παλιές γραφομηχανές και κάθε είδους αντίκα έχουν κυρίαρχη θέση στη διακόσμηση ενός ρετρό γάμου!!!
Πολλές από τις νύφες που επιλέγουν τη ρετρό διακόσμηση φοράνε το νυφικό της γιαγιάς τους κάνοντας τις απαραίτητες μεταποιήσεις…και φυσικά κλέβουν τη παράσταση!!!!

Βρείτε το Αερόστατο στο www.aerostato-balonia.gr!