Το πιο συγκλονιστικο και γρήγορο Banofee

Υλικά

250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο
3 μπανάνες ώριμες
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
ξύσμα από κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το γλυκό μας να είναι έτοιμο.

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο,το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα μπισκότα σε ένα μπολ προσθέτωντας το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνουμε τη βάση, πιέζοντας καλά και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, χωρίς να κοχλάσει.Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος. Σημαντικό να ανακατεύουμε συγχρόνως για να μην καεί και καραμελώσει. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα όσο βράζει, αλλιώς θα σκληρύνει όταν κρυώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και μέσα κοσκινίζουμε το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε τη μια δίπλα στην άλλη πάνω στην κρύα βάση μπισκότου στην φόρμα και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο. Τελειώνοντας γαρνίρουμε με τη σαντυγι και το ξύσμα σοκολάτας.

Απολαύστε το!!!!