Τα αχλάδια όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει….

Από την Εύα Φιλιπποπούλου (αρχισυντάκτρια του sidagi.gr)

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. νερο

200 γρμ. λευκό κρασί

100 γρμ. κουβερτούρα

50 γρμ. ζάχαρη

20 γρμ. βούτυρο

6 αχλάδια

1 κλωναράκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και δεν κόβουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε όρθια σε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα, το νερό,το κρασί, την ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20′-30’λεπτά, σε σιγανή φωτιά. Όταν βράσουν τα βγάζουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το σιρόπι από τα αχλάδια, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο. Τέλος περιχύνουμε με την σως σοκολάτας τα αχλάδια και είναι έτοιμα προς σερβίρισμα.

axladia-gluko2