Το πιο όμορφο handmade Candy Bar !

από την Έλενα Μανάκου

powered by

 

Τα τελευταία χρόνια η έννοια του candy ή του lemon bar είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις βαπτίσεις γι’αυτό άλλωστε υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες με εκπληκτικά στησίματα και ξεχωριστές και ιδιαίτερες παροχές!

Για εσάς ωστόσο που θέλετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο μόνοι σας, ελάτε μαζί  μας,  αρχικά στο πραγματικά μοναδικόLeroy Merlin να οργανώσουμε μαζί τις αγορές μας και να ξεκινήσουμε μια κατασκευή που θα μεγαλώσει πολλές γενιές!!!!

Θα χρειαστούμε:

 

Υλικά

2τεμ. ξύλινα καβαλέτα

2τεμ. μελαμίνες 30χ120 ή 1 μελαμίνη λευκή  60χ120  ( εξαρτάται αποκλειστικά από τον αποθηκευτικό σας χώρο ή το αυτοκίνητο σας).

2τεμ. Πλακέ σοβατεπί 12εκ  240μμ

1τεμ. Καβίλια φ10 240μμ

4 τεμ. Μεταλλικές γωνιές σχήμα Γ

4 τεμ. Μεταλλικές γωνιές σχήμα Τ

1τεμ . κουρτίνα με έτοιμα θυλάκια για κουρτινόξυλο (σχέδιο της επιλογής σας).

1τεμ. Μελαμίνη λευκή  20χ40

Εργαλεία

Τρυπάνι ηλεκτρικό

Κατσαβίδι ηλεκτρικό

Σέγα ή πριονάκι για ξύλα

Πιστόλι θερμοκολλάς

( βίδες & θερμόκολλες)

Για την διακόσμηση

Χάρτινο στρογγυλό φωτιστικό , κεριά, γυάλες, φαναράκια, welcome 3d κλπ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε τα «μαστορέματα» η δυνατή μουσική και η καλή διάθεση ααααα και κάποιος στη κουζίνα να φτιάχνει τα γλυκίσματα …

Βήμα 1

Τοποθετούμε τα 2 καβαλέτα αντικριστά και ακουμπάμε την μελαμίνη δημιουργώντας έτσι ένα τραπέζι . (προαιρετικά βιδώνουμε ).

Βήμα 2

Κόβουμε με τη σέγα ή το πριονάκι και τα σοβατεπί αλλά και την καβίλια στην μέση .

Βήμα 3

Με το τρυπάνι «ετοιμάζουμε» τις τρύπες στο σοβατεπί και στη μελαμίνη αφού πρώτα έχουμε βάλει σημαδάκια με ένα μολύβι βάση την γωνιά σε σχήμα Τ με σκοπό να τα βιδώσουμε κάθετα μεταξύ τους.

Βήμα 4

Βιδώνουμε όπως προανέφερα κάθετα το σοβατεπί με την μελαμίνη 2 από αριστερά και 2 από δεξιά!

Βήμα 5

Συνεχίζουμε τα βιδώματα προς τα επάνω … Καβίλιες  & κάθετα σοβατεπί ενώνονται και αυτά.

Βήμα 6

Ξεβιδώνουμε την μια πλευρά της μπροστινής καβίλιας και περνάμε την κουρτίνα που έχουμε διαλέξει. Ξαναβιδώνουμε και συνεχίζουμε  περνώντας από πάνω το ύφασμα στην δεύτερη καβίλια δημιουργώντας μια υφασμάτινη σκεπούλα ! Αφήνουμε το μήκος του υφάσματος να πέσει κάθετα και να καταλήξει οριζόντια πάνω στο τραπέζι διακοσμώντας το!

Βήμα 7

Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα αντικείμενα χάρτινα φωτιστικά, 3d welcome, γυάλες για κουφέτα, φαναράκια για χωνάκια ή για γλειφιτζούρια και τέλος με την βοήθεια του πιστολιού θερμόκολλας κολλάμε το κηροπήγιο με το πίσω μέρος του καθρέπτη δημιουργώντας την τέλεια τουρτιέρα για τα handmade cupcakes!

ΕΥΚΟΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ!!!

Ένα candy bar που μοντάρετε μεταφέρετε λύνετε και ξαναστήνετε όσες φορές θέλετε!!!!!

Ξεκινήστε με την βάπτιση του μικρού σας συνεχίστε με όλα του τα γενέθλια πάρτι, εναλλάσσοντας τη κατασκευή  απόcandy bar σε lemon bar και ποίος ξέρει μετά από πολλά χρόνια ίσως και σε cocktail bar….

Καλή επιτυχία!!!!!!