Μομφή της Αυστριακής υπ. Περιβάλλοντος για κλιματικούς ακτιβιστές που κόλλησαν σε σκελετό δεινοσαύρου

Πολιτική

Η υπουργός Περιβάλλοντος Leonore Gewessler επέκρινε τους ακτιβιστές που κόλλησαν πάνω σε έναν σκελετό δεινοσαύρου στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Βιέννης για να απαιτήσουν τον τερματισμό της αυστριακής πορείας προς τα ορυκτά και ένα όριο ταχύτητας.

Αυξάνεται η κριτική προς τους ακτιβιστές για το κλίμα, οι οποίοι πρόσφατα ανέβασαν τους τόνους πραγματοποιώντας δράσεις διαμαρτυρίας με στόχο ανεκτίμητα έργα τέχνης και εκθέσεις μουσείων για να τραβήξουν την προσοχή στον αγώνα τους.

«Είμαι υπουργός και από αυτή τη θέση δεν θέλω να πω στην κοινωνία των πολιτών ποιες μορφές δράσης να επιλέξει», δήλωσε ο Gewessler στο Puls24.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην κοινωνία των πολιτών επέλεξα άλλες μορφές διαμαρτυρίας», πρόσθεσε, αναφερόμενη στον ηγετικό της ρόλο στην περιβαλλοντική ΜΚΟ Global 2000 πριν η Gewessler ασχοληθεί με την πολιτική και αναλάβει υπουργείο.

Ενώ ήταν απαραίτητο να επιστήσει κανείς την προσοχή «στον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος», είναι «επίσης σημαντικό να μην χάσουμε τους ανθρώπους στο δρόμο προς τη λύση», υπογράμμισε.

Οι ακτιβιστές, από την πλευρά τους, φοβούνται ότι η κοινωνία οδεύει προς την «κλιματική κόλαση».

Η «κλιματική κατάρρευση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Οι κυβερνήσεις μας απλά δεν μπορούν να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά», δήλωσε ένας από αυτούς στο ΑΡΑ.

Μια προηγούμενη απόπειρα ακτιβιστών να κολληθούν σε ένα έκθεμα είχε αποτραπεί τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: euractiv.gr