Κάθε χρόνο οι χριστουγεννιάτικες κάρτες που δεχόμαστε είναι πολλές. Από φίλους, από μακρινούς συγγενείς, από συναδέλφους, από τα παιδιά μας! Και κάθε χρόνο σκέφτεσαι πού θα τις βάλεις ώστε να μην πιάνουν παραπανίσιο χώρο στο σαλόνι σου!


Ε! Σήμερα λοιπόν σου έχω λύσεις και μάλιστα πολύ δημιουργικές!Καταρχήν μην πετάς ποτέ καμία! Φέτος, του χρόνου, του παραχρόνου! Καμία! Μπορείς πολύ εύκολα να τις “μεταποιήσεις” δημιουργώντας καταπληκτικές κατασκευές που δεν έχεις φανταστεί!

 Ιδέα 1: Στον τοίχο.

Γίνε δημιουργικός χρησιμοποιώντας τις μαγικές τεχνικές του DIY ! Χρησιμοποίησε Washi tape για να κολλήσεις στον τοίχο ένα χαρτί με το αγαπημένο σου pattern, κόψε μια κορδέλα της αρεσκείας σου και κόλλησε την επάνω στο χαρτί σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και κρέμασε μετά εκεί τις αγαπημένες σου κάρτες!Voila!

 Ιδέα 2: Σ’ ένα καλάθι.

Αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χώρο στο σαλόνι σου αλλά θέλεις παρολ’ αυτά να βάλεις σε περίοπτη θέση τις ευχετήριες κάρτες σου, υπάρχει λύση! Τοποθέτησέ τες μέσα σ ένα ψάθινο καλάθι και γέμισέ το τριγύρω φωτάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια που σου περίσσεψαν από τον στολισμό! Να το θυμηθείς: οι καλεσμένοι σου θα τρέχουν σ’ εκείνη την μαγική γωνιά όταν επισκέπτονται το σπίτι σου! Θα είναι σαν το μικρό γραμματοκιβώτιο του Αγιου Βασίλη, γεμάτο όμορφες ευχές!

 Ιδέα 3: Σε μαυροπίνακα.

Είτε χρησιμοποιήσεις έναν μαυροπίνακα, είτε ένα κάδρο το έργο τέχνης σου θα είναι εξίσου υπέροχο! Κρέματε σε layers κορδέλες ή σχοινιά και κρέμασε κάθε κάρτα από όποιο σημείο θέλεις!Το κάδρο που θα δημιουργήσεις μπορείς να το κρεμάσεις σε όποιο μέρος του σπιτιού σού αρέσει! Μπορείς να φτιάχνεις παραπάνω από ένα κάδρο (ή ένα για κάθε δωμάτιο) ώστε να έχεις σε περισσότερες από μια γωνιά αυτό το υπέροχο ευχολόγιο!

          Ιδέα 4: Κρέμασέ τες από κορδέλες

Οι κορδέλες σε όλα τα πάχη και μήκη μπορούν να κρεμαστούν οπουδήποτε: στον τοίχο, σε πόρτες, σε ράφια για να κρέμονται… Μια υπέροχη ιδέα λοιπόν είναι να καρφιτσώσεις επάνω τους τις αγαπημένες σου κάρτες! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις: τις πιο εντυπωσιακές κορδέλες, τις πιο αγαπημένες κάρτες και φυσικά την πιο ταιριαστή γωνιά για να τις κρεμάσεις!

                   Ιδέα 5: Φτιάξε ένα στεφάνι.

Τα στεφάνια είναι μια υπέροχη ιδέα για να διακοσμήσεις τις κάρτες σου! Υπάρχουν πολλά τέτοια μεταλλικά στεφάνια στο εμπόριο. Αν δεν βρεις, μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου! Πάρε δύο ειδών σύρματα : με το ένα  (το πιο χοντρό) να κάνεις την βάση και τον κύκλο και με το άλλο (το πιο λεπτό και εύκαμπτο) να κάνεις τις σπείρες που θα κρατούν τις κάρτες! Έργο τέχνης!

Ιδέα 6: Σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Χρησιμοποίησε blue tac, Washi tape ή άλλη χαρτοταινία, κόλλησε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες σου στον τοίχο ή σε κάποια πόρτα απεικονίζοντας ένα δέντρο! Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις μικρότερες κάρτες στην κορυφή και μεγαλύτερες στην βάση. Πρόσθεσε κι ένα αστέρι ψηλά ψηλά στον δέντρο σου χρησιμοποιώντας είτε ένα διάτρητο στολίδι ή μια διάτρητη κάρτα! Τέλειο;

Ιδέα 7: Χρησιμοποίησε stands για φωτογραφίες.

Μια υπέροχη ιδέα να διακοσμήσεις τις κάρτες σου είναι να χρησιμοποιήσεις πολλά μικρά stands για φωτογραφίες! Διάλεξε την αγαπημένη σου γωνιά και άφησε την φαντασία σου να εμπνευστεί από το σκηνικό! Αν τα stands είναι και σε διάφορα ύψη, ακόμα καλύτερα για το αποτέλεσμα! Κι αν υποθέσουμε πως δημιουργείς κάθε χρόνο μόνος σου (ή με την βοήθεια των παιδιών σου) χάρτινες διακοσμητικές γιρλάντες από χριστουγεννιάτικα χαρτιά, τότε η διακόσμηση θ’ απογειωθεί!

Καλή επιτυχία!