Οι colour experts μίλησαν… Το Living Coral είναι το χρώμα της χρονιάς που έρχεται!

Κοραλλί: αισθησιακό και φωτεινό!

Κάθε χρόνο η εταιρία Pantone, leaders  σε ότι αφορά τις τάσεις στα χρώματα, προβλέπει την απόχρωση  που θ’ αποτελέσει την παγκόσμια τάση στο χώρο της μόδας και της διακόσμησης! Το χρώμα της Pantone για το 2019 λοιπόν ονομάζεται Living Coral, και περιγράφει την πιο ζωηρή και ζωντανή σκιά του πορτοκαλί με μια χρυσή απόχρωση!

Το  χρώμα (που επιλέχθηκε με πολύ προσοχή από τους ειδικούς) είναι κάτι πολύ περισσότερο από αποχρώσεις που μπορούν να ομορφύνουν τους τοίχους του σπιτιού μας! Έχει να κάνει με το πώς αυτό το χρώμα αντανακλάται στην  ψυχοσύνθεση μας και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει  την ψυχολογία μας, πώς μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε μπαίνοντας σ’ έναν χώρο, ζώντας και απολαμβάνοντας την καθημερινότητά μας.

“Το χρώμα ενισχύει και επηρεάζει τον τρόπο που ανακαλύπτουμε τη ζωή” εξηγεί η Laurie Pressman, Γενική Διευθύντρια του Pantone Color Institute. ” Ως σκιά που επιβεβαιώνει τη ζωή μέσω ενός διπλού ρόλου ενεργοποίησης και θρέψης.” Και συνεχίζει :” Το Pantone 16-1546 Living Coral ενισχύει τον τρόπο με τον οποίο τα χρώματα μπορούν να ενσωματώσουν τη συλλογική μας εμπειρία. Αν και αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει στον παγκόσμιο πολιτισμό μας σε μια στιγμή. Η φύση είναι από τα κορυφαία θέματα της επιλογής μας σε όλα τα επίπεδα! Το χρώμα του 2019 μιλάει για κοραλλιογενείς υφάλους . Αντικατοπτρίζει τα κοράλλια στο ηλιοβασίλεμα! Μέρη που πάντα θέλαμε να επισκεφθούμε! Κάποια από αυτά είναι υπό εξαφάνιση ,όπως κάποιοι κοραλλιογενείς ύφαλοι ανά τον κόσμο! Θέλουμε λοιπόν υποσυνείδητα να “αναστήσουμε” τα χρώματα της φύσης και να τα κρατήσουμε για πάντα ζωντανά!”

Το χρώμα της χρονιάς παίζει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες τάσεις και επηρεάζει τη μόδα, την ομορφιά, το industrial design και την επίπλωση παγκοσμίως .

Εκτός από το κύριο χρώμα της χρονιάς, η Pantone αναδεικνύει κι άλλες αποχρώσεις που αποτελούν τις απόλυτες προτιμήσεις των κορυφαίων σχεδιαστών στο χώρο της μόδας, έτσι όπως παρουσιάζονται στα fashion shows της Νέας Υόρκης και του Μιλάνο! Φέτος οι απόλυτες αποχρώσεις είναι  (πέρα από το Living Coral)  το Jester Red, το Turmeric, το Fiesta, το Pink Peacock, το Pepper Stem, το Aspen Gold, το Princess Blue, το Toffee, το Mango Mojito, το Terrarium Moss, το Soybean, το Eclipse, το Sweet Corn, το Brown Granite και το Sweet Lilac.

Will you be living with Living Coral in 2019?