Μπορεί το χρώμα που έχεις επιλέξει για την εξώπορτα του σπιτιού σου να είναι εκείνη η απόχρωση που επιτάσσει η μόδα, όμως  μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Οι κτηματομεσίτες του Λονδίνου Marsh & Parsons έχουν συνεργαστεί με την εταιρία Pantone, για να διερευνήσουν αν η επιλογή του χρώματος της μπροστινής πόρτας  του σπιτιού μας προδίδει και τον χαρακτήρα του ατόμου που την επιλέγει!

Σύμφωνα με τη μελέτη λοιπόν, πολλοί άνθρωποι προτιμούν την μπροστινή πόρτα του σπιτιού τους  σε μαύρο, λευκό, γκρι και Blue navy. Αλλά ποια είναι η σημασία -σύμφωνα με τους ειδικούς της Pantone- της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη; Η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος της Pantone Color Institute, αποκαλύπτει τα εξής:

“Το μαύρο (ή ο μαύρος όνυχας) είναι κομψό, ισχυρό και διάσημο”, λέει.

“Το λευκό είναι απλό και παρθένο και συχνά ευνοείται από όσους  αγαπούν την μινιμαλιστική αισθητική . Το γκρι είναι διαχρονικός και κλασικός, οπότε δεν κινδυνεύει να βγει ποτέ από τη μόδα. Το blue navy είναι έγκυρο και αξιόπιστο, ενώ το πράσινο είναι ήρεμο, ήσυχο και καταπραϋντικό, το κόκκινο είναι ακριβώς το αντίθετο, το οποίο είναι άμεσα αναγνωρισμένο ότι προσφέρει χαρά! Μια μπροστινή πόρτα στο True Red είναι πιο πιθανό να προτιμάται από ανθρώπους που έχουν ηγετικές ικανότητες, είναι  δυναμικά και ελκυστικά άτομα.

Το μοβ υποδηλώνει όσους έχουν μια τάση για το δραματικό, το έντονο κίτρινο είναι ζεστό και φιλόξενο που μεταφέρει την αίσθηση της αισιοδοξίας και της ανύψωσης. Το χρώμα της λεβάντας είναι νεανικό και πνευματικό ενώ  τα πιο ¨λερωμένα” παστέλ χρώματα  είναι ρουστίκ και παρηγορητικά “.

Λίγα λόγια για τα χρώματα:
Μαύρο: κομψό, ισχυρό και κομψό!

Λευκό: απλό, ήρεμο και παρθένο!

Γκρι: διαχρονικό και κλασσικό!

Ναυτικό: έγκυρο και αξιόπιστο!

Πράσινο: ήρεμο, ήσυχο και καταπραϋντικό!

Κόκκινο: έντονο, δυναμικό !

Μοβ: δραματικό και πνευματικό!

Κίτρινο: ζεστό, φιλόξενο και αισιόδοξο!

Ροζ Λεβάντα: νεανικό!

“Δεν μπορούν να οριστούν επιστημονικά οι επιλογές των χρωμάτων από τους ανθρώπους όμως  σαφώς  αν κάποιος επιλέγει μαύρο … πιθανότατα έχει κλίση προς μια επιβλητική πρώτη εντύπωση που υποδηλώνει δύναμη και κύρος”, δήλωσε ο Alex Lyle, διευθυντής πωλήσεων της Marsh & Parsons.

“Όμως, κάποιος που επιλέγει για  την πόρτα του με ένα ζωντανό ροζ ή κίτρινο χρώμα κάνει μια δήλωση ότι η ζωή πρέπει να είναι διασκεδαστική.  Και όσον αφορά την πώληση αναμφισβήτητα τα χρώματα επηρεάζουν την κρίση μας για παράδειγμα ψυχολογικά, οι άνθρωποι μπορεί υποσυνείδητα να προσελκύονται περισσότερο από ένα σπίτι που αντανακλά την προσωπικότητά τους παρά κάποιο στο οποίο δεν φαντάζονται ούτε στιγμή τον εαυτό τους μέσα σε αυτό!