Από την Εύα Φιλιπποπούλου
(αρχισυντάκτρια του sidagi.gr)

Υλικά

200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
400 γραμμάρια φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κουκουνάρια
Κανέλα σκόνη και καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς για 7 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση τότε ρίχνουμε το βρασμένο γάλα πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά ελάχιστα, ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά υλικά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτενίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός.
Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα.