από την Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

natassa-blog-1

Καθημερινά στο γραφείο μιλάμε για συνταγές…

Εγώ τρελαίνομαι για γλυκά και για πίτες. Μπορώ να τρέφομαι ΜΟΝΟ με αυτά!

Η Πέγκυ όμως μου πρότεινε να δοκιμάσω μια συνταγή με χαλβά και σοκολάτα. Δεν είμαι λάτρης φανατικός του χαλβά -να το πούμε αυτό!- αλλά έτσι όπως μου παρουσίασε το συγκεκριμένο γλυκό μ’ έβαλε σε πειρασμό.

Και τί πειρασμός. Όταν έφτιαξα το γλυκό είπα πως δεν θα ξαναπώ ΟΧΙ σε κάτι που δεν έχω δοκιμάσει.

xalvas-me-sokolata2

Ο χαλβάς συνήθως φτιάχνεται με χοντρό σιμιγδάλι..Κάποιοι όμως τολμούν να τον παρασκευάσουν και με ψιλό.

Επέλεξα σιμιγδάλι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου (δεν χρησιμοποιώ ποτέ άλλον)  και τον συνδύασα με κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ (με τις σταγόνες που με βοηθούν να στολίσω μετέπειτα και το πιάτο  μου πριν το σερβίρω).

Εμείς στο γραφείο το απολαύσαμε…

Δοκίμασέ το κι εσύ…

Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό από Μύλους Αγίου Γεωργίου

  xalvas-me-sokolata4

2 κούπες ζάχαρη

½ φλιτζάνι μέλι

5 φλιτζάνια νερό

1 φλούδα λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

1 φακελάκι κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ

xalvas-me-sokolata1

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την  ζάχαρη ,το μέλι , το ξύλο κανέλας, τη φλούδα λεμονιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να πάρει ένα ξανθός κούρο χρώμα, για 6΄.  Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή βράζουμε ένα κατσαρολάκι νερό και αφήνουμε μέσα το σακουλάκι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας.Περιχύνουμε τον χαλβά και είναι έτοιμος να τον απολαύσετε!!!!

xalvas-me-sokolata3

Καλή επιτυχίαααααααα