Αν αγαπάς τις Ταϊλανδέζικες γεύσεις , αυτή η συνταγή θα σ΄ενθουσιάσει. Μπορείς να την  συνδυάσεις με διάφορα  κρεατικά και φυσικά είναι υπέροχη γέμιση σε  tacos ή πίτες .

Συστατικά (για 4 μερίδες)

½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Αλάτι

2 φλυτζάνια νερό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια

½ φλιτζάνι αποξηραμένα ξινά κεράσια

¼ φλιτζανιού σάλτσα ψαριού

ξύσμα από ένα λάιμ

 ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1 ξινόμηλο  κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1 ματσάκι μαϊντανό

½ φλιτζάνι αλατισμένα, ψημένα φιστίκια

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λευκό ρύζι (για το σερβίρισμα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο μπορεί να φαίνεται πάρα πολύ, αλλά αυτό είναι το μυστικό για ένα τραγανό κοτόπουλο.  Σε μια κατσαρολάκι βάζουμε  το  κρεμμύδι, το  αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό να μουλιάσουν. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση. Ζεστάνετε  το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το  κοτόπουλο. Το αφήνουμε  να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές περίπου 5 λεπτά.   Προσθέστε τα κεράσια, την  σάλτσα ψαριού και το χυμό λάιμ και ανακατέψτε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίξτε τα βρασμένα κρεμμύδια και προσθέστε τα στο μείγμα. Προσθέστε επίσης  το μήλο, το μαϊντανό, τα φιστίκια, το χυμό και  το ξύσμα λάιμ  και ανακατέψτε! Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο! Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική να σερβιριστεί με με ρύζι!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: bonappetit.com