Η ημέρα της ευγνωμοσύνης …μια γιορτή για όλους!!!

από την Νάνσυ Γιάννου

Η ημέρα των Ευχαριστιών καθιερώθηκε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους κατά την άφιξή τους στο Νέο Κόσμο, γιορτάζεται κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και συνδέεται με μία έκφραση ευγνωμοσύνης για όλα τα αγαθά που έφερε η σοδειά της χρονιάς. Επίσης σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Παρόλο που θεωρείται μια από τις πιο ‘παραδοσιακές’ Αμερικάνικες γιορτές, η ημέρα των Ευχαριστιών μπορεί και για εμάς να γίνει η αφορμή για ένα όμορφο δείπνο/γεύμα με φίλους.

Στην Ελλάδα του σήμερα, που είμαστε όλο και λιγότερο ευγνώμονες για την καθημερινότητά μας, θα μπορούσε να αποτελέσει μία ευκαιρία να ‘ευχαριστήσουμε φίλους που μας στάθηκαν και όλοι μαζί να θυμηθούμε αλλά και να ανακαλύψουμε λόγους για να είμαστε χαρούμενοι. Να πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ζεστή ατμόσφαιρά στο σπίτι μας.

Φτιάξτε μια ηλεκτρονική πρόσκληση. Υπάρχουν πολλά site που παρέχουν έτοιμες κάρτες-προσκλήσεις και με εύκολα βήματα εσείς απλά προσαρμόζετε τις λεπτομέρειες!

thanksgiving-img1

via galleryhip.com

Εμπλουτίστε την παλέτα σας με ‘θερμά’ χρώματα: πορτοκαλί, καφέ, βαθύ κόκκινο ακόμα και χρυσό

Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά, είναι γιορτή για τη σοδειά μην ξεχνάτε, οπότε μήλα, κανέλες, αχλάδια, φθινοπωρινά φύλλα και κολοκύθες, βελανίδια και κουκουνάρια αποτελούν την τέλεια ‘πρώτη ύλη’ για το ντεκόρ σας.

Δημιουργήστε συνθέσεις και ρεσό με βάση από κολοκύθες! Το εσωτερικό μην το πετάξετε! Γίνεται τέλεια βελουτέ σούπα κολοκύθας και σούπερ κολοκυθόπιτα!

thanksgiving-img4   thanksgiving-img3   thanksgiving-img2

Found on cdn.homedit.com , pinterest.com, blovelyevents.com

Κρεμάστε φθινοπωρινά φύλλα και στολίστε με κουκουνάρια, ξύλα και βελανίδια και φτιάξτε εύκολη γιρλάντα από φρούτα (αχλάδια, μήλα)

thanksgiving-img5

 thanksgiving-img6

www.abeautifulmess.com

thanksgiving-img7

www.designsponge.com

thanksgiving-img8

bonbonstudio.com

Δημιουργήστε ένα μπουφέ από αλμυρά και γλυκά εδέσματα σε αντίστοιχα χρώματα και παραστάσεις, πχ. cookies σε σχήμα κολοκύθας ή μήλου

thanksgiving-img9

thanksgiving-img11

thanksgiving-img10

  thanksgiving-img12

thanksgiving-img13

thanksgiving-img14

  thanksgiving-img15

 thanksgiving-img16

thanksgiving-img17

Φτιάξτε μόνοι σας ταμπελίτσες με το όνομα του κάθε καλεσμένου και δέστε τις πάνω σε μικρές κολοκύθες, αχλάδια ή μήλα που θα τοποθετήσετε μπροστά τους στο κάθε πιάτο.

thanksgiving-img18

thanksgiving-img19

thanksgiving-img20

Untitled-21

thanksgiving-img23

 thanksgiving-img24

Τυπώστε χάρτινα σουπλά για τους καλεσμένους σας και τοποθετήστε το menu σε κορνίζα στο κέντρο τους τραπεζιού. Όλα σχεδιασμένα σε μορφή μαυροπίνακα που δίνει ένα χαλαρό ύφος στο τραπέζι σας.

thanksgiving-img25

Μακέτα by Luna Inspirations για το BonBonStudio

Υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας με χαμόγελο και μην ξεχνάτε να είστε ευγνώμονες για ό,τι μικρό ή μεγάλο φέρει η χρονιά!

Βρείτε περισσότερες ιδέες από την Νάνσυ στο BON-BON-STUDIO