Η ημέρα της ευγνωμοσύνης …μια γιορτή για όλους!!!

από την Νάνσυ Γιάννου

Η ημέρα των Ευχαριστιών καθιερώθηκε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους κατά την άφιξή τους στο Νέο Κόσμο, γιορτάζεται κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και συνδέεται με μία έκφραση ευγνωμοσύνης για όλα τα αγαθά που έφερε η σοδειά της χρονιάς. Επίσης σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Παρόλο που θεωρείται μια από τις πιο ‘παραδοσιακές’ Αμερικάνικες γιορτές, η ημέρα των Ευχαριστιών μπορεί και για εμάς να γίνει η αφορμή για ένα όμορφο δείπνο/γεύμα με φίλους.

Στην Ελλάδα του σήμερα, που είμαστε όλο και λιγότερο ευγνώμονες για την καθημερινότητά μας, θα μπορούσε να αποτελέσει μία ευκαιρία να ‘ευχαριστήσουμε φίλους που μας στάθηκαν και όλοι μαζί να θυμηθούμε αλλά και να ανακαλύψουμε λόγους για να είμαστε χαρούμενοι. Να πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ζεστή ατμόσφαιρά στο σπίτι μας.

Φτιάξτε μια ηλεκτρονική πρόσκληση. Υπάρχουν πολλά site που παρέχουν έτοιμες κάρτες-προσκλήσεις και με εύκολα βήματα εσείς απλά προσαρμόζετε τις λεπτομέρειες!

Εμπλουτίστε την παλέτα σας με ‘θερμά’ χρώματα: πορτοκαλί, καφέ, βαθύ κόκκινο ακόμα και χρυσό

Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά, είναι γιορτή για τη σοδειά μην ξεχνάτε, οπότε μήλα, κανέλες, αχλάδια, φθινοπωρινά φύλλα και κολοκύθες, βελανίδια και κουκουνάρια αποτελούν την τέλεια ‘πρώτη ύλη’ για το ντεκόρ σας.

Δημιουργήστε συνθέσεις και ρεσό με βάση από κολοκύθες! Το εσωτερικό μην το πετάξετε! Γίνεται τέλεια βελουτέ σούπα κολοκύθας και σούπερ κολοκυθόπιτα!

Κρεμάστε φθινοπωρινά φύλλα και στολίστε με κουκουνάρια, ξύλα και βελανίδια και φτιάξτε εύκολη γιρλάντα από φρούτα (αχλάδια, μήλα)

Δημιουργήστε ένα μπουφέ από αλμυρά και γλυκά εδέσματα σε αντίστοιχα χρώματα και παραστάσεις, πχ. cookies σε σχήμα κολοκύθας ή μήλου

Φτιάξτε μόνοι σας ταμπελίτσες με το όνομα του κάθε καλεσμένου και δέστε τις πάνω σε μικρές κολοκύθες, αχλάδια ή μήλα που θα τοποθετήσετε μπροστά τους στο κάθε πιάτο.

Τυπώστε χάρτινα σουπλά για τους καλεσμένους σας και τοποθετήστε το menu σε κορνίζα στο κέντρο τους τραπεζιού. Όλα σχεδιασμένα σε μορφή μαυροπίνακα που δίνει ένα χαλαρό ύφος στο τραπέζι σας.

Υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας με χαμόγελο και μην ξεχνάτε να είστε ευγνώμονες για ό,τι μικρό ή μεγάλο φέρει η χρονιά!

Βρείτε περισσότερες ιδέες από την Νάνσυ στο BON-BON-STUDIO