Τώρα το Πάσχα είναι η εποχή του… Παρόλ’ αυτά όποιαδήποτε στιγμή είναι κατάλληλη για ένα τέλειο τσουρέκι!

από την Κατερίνα Βυλλιώτη

Υλικά

500γρ. αλεύρι σκληρό

50γρ. βούτυρο

2 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

150 ml γάλα

75ml νερό

1 αυγό

1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

χρωματιστά βρασμένα αυγά για διακόσμηση

το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 πρέζα κανέλα

1 κουτ. γλυκού αλάτι.

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα που το έχουμε ζεστάνει ελαφρώς και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη ξερή μαγιά.Προσθέτουμε το νερό, το ξύσμα και την κανέλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αλεύρι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή γάλα. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη και ελαστική. Πλάθουμε σε πλεξίδα και την κλείνουμε σε κύκλο. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα ή μέχρι να έχει διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν γίνει αυτό, αλείφουμε το τσουρέκι μας με το χτυπημένο αυγό και από πάνω τοποθετούμε τα χρωματιστά βρασμένα αυγά.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 190 βαθμούς, πάνω-κάτω.

Βρείτε κι άλλες συνταγές της Κατερίνας στο Ninart Creations