Συνταγή με Βιτάμ με βούτυρο από την Ντίνα Νικολάου

Powered by

bd2c89645ee881dc193afb5c4d93f81c_L

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. Βιτάμ με βούτυρο ( μαλακωμένο για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου )

1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

2 αυγά

400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη

150 γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη

½ φλ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανό  φρέσκο ψιλοκομμένο

½ κ.γλ πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά

Για την επάλειψη

1 κρόκο αυγού

1 κ.σ γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε φύλλο με τη ζύμη και κόβουμε μικρούς δίσκους διαμέτρου 8 – 10 εκατοστών.

Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και με ένα πινέλο αλείφουμε τα δισκάκια ζύμης γύρω από τη γέμιση με νερό.

Κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα. Πιέζουμε τα σημεία της ζύμης που κλείνουν τα τυροπιτάκια  με ένα πιρούνι.

Αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που τον έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με μια κουταλιά γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα τυροπιτάκια.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.

Καλή επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο  www.vitam.gr