Επιλέξετε να τα ετοιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή έχετε ανάγκη για γλυκό. Θα σας αποζημιώσει!!!

από την Κατερίνα Βιλλιώτη

Υλικά για 12-16 τεμάχια

100 γρ. βούτυρο ανάλατο

225 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

80 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ.γλ. βανίλια

1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ.γλ. σόδα

1/4 κουτ.γλ. αλάτι

120 γρ. γάλα πλήρες

120 γρ βραστό νερό

καραμελόχαρτα

12-16 maltesers σοκολατάκια για διακόσμηση.

Βουτυρόκρεμα σοκολάτα:

200 γρ βούτυρο

400 γρ. ζάχαρη άχνη

 50 γρ. γάλα

1 κουτ.γλ. βανίλια

50 γρ. κακάκο

1/4 κουτ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο(2-3 λεπτά). Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και μετά τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε αναμείξει το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το νερό και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τα δύο αυτά μείγματα τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ και εναλλάξ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Τέλος το μοιράζουμε στα καραμελόχαρτα και ψήνουμε στους 180’C για 20′ στον αέρα.

Για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο 2-3′ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά και χτυπάμε για άλλα 2-3′ σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος το γάλα με τη βανίλια και το κακάο Από πάνω από τα κεκάκια βάζουμε την κρέμα με κορνέ, αφού κρυώσουν καλά και τέλος από ένα σοκολατάκι σε κάθε ένα.

Καλή Επιτυχία!!!

Βρείτε την Κατερίνα Βιλλιώτη στο Ninart.