Γιατί ένας hοmistas δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει το δικό του “σπίτι”!

από την Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Ήθελα να το φτιάξω από καιρό! Να λοιπόν που ήρθε η στιγμή να δημιουργήσω την δική μου εργαλειοθήκη -το μικρό πολύτιμο σπιτάκι μου- όπου θα συγκεντρώνω και θα μεταφέρω  τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζομαι για τις κατασκευές μου!Είναι τόσο εύκολο που μπορείς να φτιάξεις πολλά σε διάφορα μεγέθη και να τα χρησιμοποιήσεις τόσο για τα εργαλεία όσο και για τις κορδέλες σου! Γιατί ένας τακτοποιημένος χώρος δημιουργεί πάντα την επιθυμία για δημιουργία!

Τι θα χρειαστείτε

-Κόντρα πλακέ 8mm
-Ξυλόκολλα
-Καβίλιες Φ20 του ενός μέτρου

-Καβίλιες Φ16 του ενός μέτρου
-Μέτρο
-Σέγα Dexter
-2 σφιχτήρες
-Τρυπάνι Dexter 20mm

ΒΗΜΑ 1

Σχηματίζουμε με το μολύβι μας επάνω στο κόντρα πλακέ το πατρόν από το σπιτάκι που θέλουμε να κόψουμε! Για την μπροστά και πίσω πλευρά του σπιτιού σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο 20χ30 cm (από τα μισά του 30 ξεκινάμε να σχηματίζουμε την σκεπή) . Για τις πλευρές του σπιτιού (τα πλαϊνά) σχηματίζουμε παραλληλόγραμμο 40χ15cm.

BHMA 2

Κόβουμε το σχέδιό μας με την σέγα!

ΒΗΜΑ 3

Μετράμε από την κορυφή 4cm και ανοίγουμε τρύπα για να περάσει η καβίλια μας!

ΒΗΜΑ 4

Ανοίγουμε άλλη μια τρύπα στα 15 cm για να περάσει η δεύτερη καβίλια μας που θα κρατάει τις ταινίες.

ΒΗΜΑ 5

Συναρμολογούμε το σπιτάκι μας χρησιμοποιώντας ξυλόκολλα στις άκρες για να ενωθούν!

ΒΗΜΑ 6

Κόβουμε τις καβίλιες στα 50 cm και τις περνάμε στις τρύπες.

ΒΗΜΑ 7

Σχηματίζουμε τετράγωνα  5χ5 cm για να δημιουργήσουμε τις βάσεις που θα στηρίξουν τις ταινίες μας  μέσα στο σπιτάκι. Τα κόβουμε με τη σέγα και κάνουμε εσωτερικά μια τρύπα για να περάσει η δεύτερη  καβίλια μας.

Και το σπιτάκι για τα εργαλεία του Homista είναι πανέτοιμο!

Διακόσμησέ το ανάλογα με το γούστο και την διάθεσή σου! Βάλε χρώμα, κάνε ντεκουπάζ ή απλώς ζωγράφισε επάνω το όνομά σου προκειμένου  να έχει την υπογραφή του δημιουργού του! Αν θέλεις κι εσύ να δημιουργήσεις την δική σου εργαλειοθήκη δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στο πλησιέστερο κατάστημα της  Leroy Merlin για να προμηθευτείς τα υλικά σου και  να ξεκινήσεις το DIY project σου …