Ένα διαφορετικό κέικ για τους λάτρεις της μπανάνας!

από την Κατερίνα Βιλλιώτη

Για τη ζύμη

115γρ. βούτυρο ανάλατο

100γρ. μαύρη ζάχαρη

150γρ. ζάχαρη κανονική

3 αυγά

3 μπανάνες λιωμένες(πουρέ)

2κοτ.γλ. έλαιο βανίλιας

250γρ. αλεύρι

1κουτ.γλ. σόδα μαγειρική

1/2 κουτ.γλ. κανέλα

1 κουτ.σούπας αλάτι

120 γρ. κρέμα γάλακτος

Για γέμιση και επικάλυψη

200γρ βούτυρο αλατισμένο

400γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ.γλ. βανίλια

1 κοτ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη μαύρη και άσπρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια τον πουρέ από τις μπανάνες, το αλεύρι τη σόδα τη κανέλα και το αλάτι. Τέλος τη κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 55-60′ ! Αφού κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε το κέικ και το κόβουμε και το χωρίζουμε σε 2 μέρη.Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και τέλος τη βανίλια με την κανέλα! Στρώνουμε την κρέμα μας ανάμεσα απο τα δύο κομμάτια κέικ και γύρω γύρω από αυτά μέχρι να καλυφτεί όλο το κέικ! Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε και κομματάκια μπανάνας στο επάνω μέρος του κέικ λίγο πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Βρείτε την Κατερίνα στο Ninart Creations