Δροσιστική και Light …ότι πρέπει για το καλοκαιράκι!!!

Από τον Chef των εστιατορίων «The Mandarin» & «Pegu» Βασίλη Τζίμα

ΥΛΙΚΑ

1 ματσάκι δυόσμο

400 γρ. καρπούζι σε φέτες 3 εκατοστών

4 κ.σ χυμό lime

3 κ.σ Hoisin sauce

1 γαλλική σαλάτα

1 λόλο ρόσσο

1 ραντίσιο μέτριο

200 γρ. ντοματίνια

200 γρ. ανθότυρο

2 αγγούρια κομμένα στην μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε όλα τα λαχανικά τα αγγούρια και τα ντοματίνια. Κόβουμε τα λαχανικά με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα ρίχνουμε σε μια μπασίνα μαζί με τα σαλατικά.

Σε μπολ ρίχνουμε την Hoisin sauce και τον χυμό  λάιμ,  ομογενοποιούμε. Παίρνουμε τα αγγούρια τα κόβουμε σε λωρίδες, κόβουμε το το καρπούζι σε φέτες. Σε ένα μπολ βάζουμε  το καρπούζι με τα αγγούρια και ρίχνουμε το ντρέσινγκ από πάνω. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.  Για να δώσετε πιο έντονη γεύση στο καρπούζι μπορείτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήσετε να κάψει καλά και να βάλετε το καρπούζι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε ένα μπόλ βάζουμε  τα σαλατικά, τα ντοματίνια, το καρπούζι, το αγγούρι, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ ανακατεύουμε καλά σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο ανθότυρο από πάνω και φύλλα δυόσμου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές του Βασίλη στο TZISPOT.COM!

tzi