Rocking around the Christmas tree!

                                                                                                 

 Οι ημέρες των εορτών και ειδικά τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διασκεδάσουμε με φίλους, οργανώνοντας ένα πάρτι στο σπίτι ή βγαίνοντας σε κάποιο κέντρο διασκέδασης.

Αν επιλέξουμε να γιορτάσουμε στο σπίτι, ας δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε στη βραδιά αυτή έναν επαγγελματικό χαρακτήρα -επιπέδου club- στο κομμάτι της διασκέδασης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να αποφασίσουμε είναι ότι πρέπει να επιλέξουμε κάποιον που θα αναλάβει αυτό το κομμάτι. Είτε είναι επαγγελματίας, είτε κάποιος χομπίστας φίλος, είτε ακόμη και εσείς οι ίδιοι, πρέπει η ροή της μουσικής να είναι αδιάκοπη και ο ήχος να είναι πάντα σε σωστή ένταση. Τίποτα πιο ενοχλητικό από το να σταματάει η μουσική στο τέλος κάθε τραγουδιού ή να πρέπει κάθε τόσο να αυξομειώνουμε την ένταση, επειδή το ένα τραγούδι είναι γραμμένο πιο χαμηλά ή δυνατά από το άλλο.

Αν αναλάβετε εσείς ή κάποιος φίλος λοιπόν, φροντίστε τα ακόλουθα:

1. Δημιουργήστε αρκετές μουσικές συλλογές non stop (χωρίς κενά ανάμεσα στα τραγούδια).
α) Μία-δύο συλλογές για την αρχή της βραδιάς, κατά την προσέλευση των καλεσμένων, οι οποίες θα περιέχουν χριστουγεννιάτικα εορταστικά τραγούδια αλλά και ήχους από Sinatra, Dean Martin, Louis Armstrong κλπ. (στο εμπόριο θα βρείτε πολλές επιλογές)
β) Συλλογές με τραγούδια που ξέρετε ότι η παρέα σας απολαμβάνει να χορεύει, είτε αυτά είναι disco & 80’s, είτε είναι σύγχρονες pop & dance επιτυχίες, είτε είναι ελληνικά λαϊκά είτε οτιδήποτε.
Το σημαντικό είναι η σωστή ροή, οι θεματικές ενότητες και η διατήρηση διάθεσης.

2. Δημιουργήστε σωστή ατμόσφαιρα και φωτισμό.
Κανείς δεν θέλει να χορεύει και να εξωτερικεύει διαθέσεις σε φωτιστικές συνθήκες που έχει ένα νοσοκομείο. Χαμηλώστε λοιπόν το φωτισμό και βρείτε κάποιο ενδιαφέρον φωτορυθμικό που θα δώσει στη βραδιά έναν πιο αυθεντικό χαρακτήρα πάρτι. Το πιο απλό φωτορυθμικό είναι τα λαμπάκια που βάζουμε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φανταστείτε ένα σαλόνι ολόκληρο να πάλλεται σε αυτό το ρυθμό αλλαγής χρωμάτων.

3. Αν σκοπεύετε να χορέψετε, προνοήστε για ένα χώρο πίστας.
Αυτό το χώρο θα περιβάλουν τα ηχεία σας και εκεί θα δώσετε βάρος στη δημιουργία σωστής ατμόσφαιρας.

Αν από την άλλη προχωρήσετε στην επιλογή επαγγελματία DJ, καλόν είναι να εξετάσουμε τα ακόλουθα, με τη σειρά που καθένας από εμάς κρίνει ότι έχει μεγαλύτερη σημασία.

1. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ
Ψάχνουμε κάποιον που έχει την ικανότητα, τον επαγγελματισμό, τη θέληση και την εμπειρία να αναβαθμίσει αυτή τη βραδιά από μια απλή συνεστίαση φίλων στο καλύτερο πάρτι που κάναμε ποτέ. Αυτή την αλλαγή επιπέδου αναζητούμε και αυτή πληρώνουμε. Αν πρόκειται να μη δούμε διαφορά τότε δεν αξίζει καν τον κόπο.
Ο φωτισμός είναι ο κυριότερος παράγοντας σε αυτή την αναβάθμιση – και πιστέψτε με – αναφέρομαι στην ύπαρξη απίστευτα στυλάτων, όμορφων και πρωτότυπων λύσεων.

2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ο Dj που θα επιλέξουμε πρέπει να χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, αξιοπιστία, συνέπεια, ήθος και αισθητική.
Από την αισθητική στην παρουσία και το ντύσιμό του, στον τρόπο που θα στήσει τον εξοπλισμό του στο πανέμορφα εορταστικά στολισμένο σαλόνι σας, μέχρι την αισθητική στις επιλογές φωτισμού και μουσικής.
Όσο καλός DJ κι αν είναι, θέλουμε οπωσδήποτε να νιώσουμε σίγουροι ότι θα είναι στην ώρα του, θα σεβαστεί το χώρο και τους καλεσμένους μας, με την εμφάνισή του, τους τρόπους του και το στήσιμο του εξοπλισμού του. (Προσωπικά θα προτιμούσα κάποιον που δεν πίνει κιόλας).

3. ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ (VALUE FOR MONEY)
Ειδικά την περίοδο που διανύουμε, η επένδυση κάθε ευρώ αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Μη σας τρομάξει ένας ακριβότερος επαγγελματίας. Να σας τρομάζει το ενδεχόμενο αποτυχίας του πάρτυ από μια κακή επιλογή, για λίγα ευρώ διαφορά.
Μια φράση λέει: “Το ακριβότερο φαγητό είναι τελικά αυτό που δεν μας άρεσε και δεν φάγαμε”.
Άλλωστε κάθε σοβαρός επαγγελματίας θα μας προσφέρει εύρος επιλογών που σίγουρα κάποια από αυτές θα ταιριάζει με το budget μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε υπέροχα και κάθε μέρα του νέου χρόνου να είναι τόσο χαρούμενη όσο αυτή η βραδιά.

                                                                                                                                 Χρήστος Νίκας