Το τέλειο ορεκτικό για όσους λατρεύουν τα σπαράγγια!

ΥΛΙΚΑ

24 μεγάλα σπαράγγια (περίπου 2 κιλά) κομμένα και αποφλοιωμένα

Ελαιόλαδο

Χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Balsamico

Παρμεζάνα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα σ ‘ένα μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν! Τα ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και  τα αναποδογυρίζουμε περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε τα  σπαράγγια σε μια πιατέλα. Για να τα σερβίρετε, περιχύστε τα με  balsamico ξύδι όσο είναι ακόμη ζεστά. Πασπαλίστε με κομμάτια παρμεζάνας!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: epicurious.com