Γρήγορη, νόστιμη …απλά τέλεια!

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για πάστα φλώρα που κάνατε ποτέ. Με υπέροχη τραγανή ζύμη μπισκότου που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο

1 αυγό

 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

400 γρ. επικάλυψη  φράουλας από το σουηδικό κατάστημα της ΙΚΕΑ

  djakjdas

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σ ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα σκεύος για τάρτες κρατώντας λίγη κατά μέρος για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Βγάζοντας από το ψυγείο απλώνουμε  πάνω από την ζύμη  τη μαρμελάδα ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια που τα τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια, σαν να κάνουμε τετραγωνάκια μιας σκακιέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 10°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να έχει ψηθεί η ζύμη μας. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Καλή σας απόλαυση!