Το γαμήλιο φόρεμα της Madonna πωλήθηκε για £ 51.000 σε δημοπρασία

 

Το γαμήλιο φόρεμα της Madonna ξεπέρασε τις προσδοκίες, όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία για £ 51.000.

Το εμβληματικό φόρεμα, το οποίο η βασίλισσα της ποπ φόρεσε για να παντρευτεί τον ηθοποιό Sean Penn το 1985, είχε αρχικά προβλεφθεί για  £ 37.000.

Αλλά όταν παρουσιάστηκε στην δημοπρασία των Icons & Idols: Rock ‘n’ Roll, που φιλοξενείται  στην Καλιφόρνια, οι πλειοδότες από όλο τον κόσμο έσπευσαν να προσφέρουν την υψηλότερη τιμή από το τηλέφωνο, σε απευθείας σύνδεση με την αίθουσα δημοπρασιών.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών περισσότερα από 140 αντικείμενα από τη ζωή και την καριέρα της Madonna πουλήθηκαν, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες λίρες

Στην κορυφή των πωλήσεων βρέθηκε και το προγαμιαίο συμφωνητικό της Μαντόνα και  του Sean που συντάχθηκε τρία χρόνια πριν το γάμο τους. Το ζευγάρι χώρισε το 1989.

Ωστόσο,το πολυτιμότερο όμως αντικείμενο της Madonna  αποδείχθηκε ότι ήταν το σακάκι που φόρεσε στην ταινία Desperately Seeking Susan, η οποία έκανε ρεκόρ πωλήσεων φτάνοντας στα £ 158.000, ενώ ένα από τα σκουλαρίκια της αγοράστηκε για £ 21.000.

Επίσης το φούξια φόρεμα και η εσάρπα που φόρεσε στο video του Material Girl  έφτασε τις προσφορές των £ 46.000.

Μερικά από τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα της  ηθοποιού που μπήκαν στη δημοπρασία ήταν η χρησιμοποιημένη Versace powder και η ληγμένη  κάρτα της American Express από το 1985,

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή της Madonna  σε δημοπρασία », δήλωσε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής των δημοπρασιών, ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι «Η Madonna είναι ένα πραγματικό είδωλο, μια εξαιρετικά ταλαντούχα και  πολύ έξυπνη επιχειρηματίας» .