Το πιο τέλειο homemade παγωτό που φάγατε ποτέ από τον Άκη Πετρετζίκη!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γάλα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι

100 γρ. τυρί κρέμα

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

60 γρ. κακάο

100 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400 γραμμάρια από το γάλα, όλη την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βάζουμε να ζεσταθούν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και το κορν φλάουρ.

Όταν έχουν βράσει τα υλικά στην κατσαρόλα για 2 – 3 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-κόρν φλάουερ και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το τυρί κρέμα.

Αυτό το μείγμα είναι μια πολύ καλή βάση για παγωτό πάνω στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά ώστε να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις παγωτού.

Στην βάση αυτή του παγωτού προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού τα λιώσουμε σε μπεν μαρί. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το  παγώνουμε στην κατάψυξη αφού ανακατέψουμε καλά. Το χτυπάμε  ανα μία ώρα προκειμένου να αποφύγουμε το μείγμα να γίνει παγάκι και να κρατήσει βελούδινη υφή.

Καλή επιτυχία!

pagoto-sokolata2