Τα πιο υπέροχα muffins που θα λατρέψεις για το πρωινό σου (και όχι μόνο!).

ΥΛΙΚΑ

2 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι σάλτσα μήλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/3 φλιτζάνι βατόμουρα
Φιλέ αμύγδαλο για το πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.  Βάλτε σε μια μεταλλική θήκη των 12 θέσεων χάρτινα θηκάκια για cupcakes προκειμένου να τα γεμίσετε με το μείγμα που θα ετοιμάσετε!

Ανακατέψτε το αμυγδαλέλαιο και την κανέλα  και αφήστε τα στην άκρη.
Στο  μίξερ (σε υψηλή ταχύτητα) χτυπάμε  τους κρόκους  των αυγών, τη  ζάχαρη και την βανίλια  έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε το μείγμα με το αμυγδαλέλαιο και  την σάλτσα μήλου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μίξερ  χτυπάτε  τα ασπράδια των αυγών και το  αλάτι σε ένα άλλο μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει μαρέγκα  (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε το μισό μείγμα από ασπράδι αυγού στο  μείγμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα της μαρέγκας . Προσθέστε και τα βατόμουρα.
Γεμίζετε μέχρι τη  μέση κάθε θήκη από τα cupcakes και προσθέτετε επάνω φιλέ αμύγδαλο και ζάχαρη. Ψήνετε τα muffins έως ότου οι κορυφές είναι χρυσαφένιο για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τα  να κρυώσουν πριν το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: epicurious.com