Η πιο δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι!

από την Κατερίνα Βιλλιώτη

«Ταρτάκια λεμονιού” 10-12 ατομικά ταρτάκια

Ζύμη:

1/2 κούπα βούτυρο σε κυβάκια από το ψυγείο

1/2 κούπα ζάχαρη

1, 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ

1 κ.γλ.. έλαιο βανίλια

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάυντερ. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.Παίρνουμε τη ζύμη, ανοίγουμε φύλο και το τοποθετούμε σε φορμάκια για ταρτάκια. Τρυπάμε με ένα πιρουνάκι τον πάτο και ψήνουμε 18-20′ στους 180ο’C.

Κρέμα λεμονιού:

τον χυμό απο 1-2 λεμόνια

2κ.γλ. άρωμα λεμονιού

1/3 κούπας ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

4 κ.σούπας βούτυρο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει(μπενμαρίν) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Το βγάζουμε απο τη φωτιά και βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο βάζο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.(μπορούμε να το κρατήσουμε και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.)

Μαρεγκάκια:

2 ασπράδια

1 κ.γλυκού χυμό λεμονιού

1 κ΄σούπας έλαιο βανίλιας

3/4 κούπας ζάχαρη(170γρ)

2 κ.σούπας νερό

50γρ. ζάχαρη άχνη

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό, το έλαιο, το νερό, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο και σταθερό. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνε και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με το κορνέ σε λαδόκολλα .Ψήνουμε στους 150ο’C για 1,5 ωρα. Βγάζουμε από τα φαρμάκια τη ζύμη μας, τοποθετούμε την κρέμα λεμονιού και από πάνω από ένα μαρεγκάκι.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε την Κατερίνα στο Ninart Creations