Σπιτική κρέμα καραμελέ… ένα γρήγορο γλυκό που σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε μία ξαφνική επίσκεψη σπίτι!!!

Υλικά για 6 άτομα

½ λίτρο γάλα φρέσκο
βανίλια σε σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο
180 γρ. Ζάχαρη
2 αβγά
4 κρόκοι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

 Ζεσταίνουμε το γάλα, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το βράσουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε μία μεγάλη φόρμα ή αλλιώς 6 μικρά φορμάκια και προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 180ο C.

Διαλύουμε, σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά 60 γρ. ζάχαρη, με 3-4 κ.σ. νερό και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε  για 3-4 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει και ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας στη φόρμα.

Τοποθετούμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, τα χτυπάμε, με σύρμα ή με μίξερ, μέχρι  το μίγμα μας να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή και ομοιογενής, τη μοιράζουμε στα φορμάκια ή στη μεγάλη φόρμα τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε το ταψί, στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, γα 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφήνουμε τη κρέμα να παγώσει και ξεφορμάρουμε.