Για να οργανώσουμε τέλεια την κουζίνα μας!!!

από την Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Μικρές κουζίνες, λίγοι χώροι, ελάχιστα σημεία αποθήκευσης! Και τώρα τι; Ν’ αλλάξω κουζίνα; Όχι βέβαια! Να γίνεις πιο δημιουργικός και να φτιάξεις μόνος σου λύσεις, θα έλεγα εγώ!

Η σημερινή κατασκευής είναι κάτι παραπάνω από εύκολη όμως δεν υστερεί σε  φαντασία και χρηστικότητα! Μια αυτοσχέδια κρεμάστρα από χαλκοσωλήνες φτιάχνουμε σήμερα και είμαι σίγουρη πως θα σ΄ενθουσιάσει. Γιατί τέλος πάντων αυτές οι κουτάλες, οι τσιμπίδες, οι πετσέτες και τα ρολά περιτυλίγματος πρέπει κάποια στιγμή να βρουν τη θέση που τους αξίζει!

Τι θα χρειαστείτε

-8 τάφ χαλκοσωλήνα 15φ

-4 γωνιές χαλκοσωλήνα 15φ

-μέτρο

-πιστόλι σιλικόνης

-10 γατζάκια της αρεσκείας σας

-κόφτης για χαλκοσωλήνες

– 1 χαλκοσωλήνα 0,75 cm 15φ

-6 χαλκοσωλήνες  0,40 cm 15φ

– 2  χαλκοσωλήνες  0,75 cm 15φ

– 5  χαλκοσωλήνες  0,37 cm 15φ

-1 χαλκοσωλήνας 0,30 cm 15φ

ΒΗΜΑ 1

Βγάζεις τα μέτρα και τις διαστάσεις της κρεμάστρας σου σ’ ένα χαρτί και στη συνέχεια κόβεις  τις χαλκοσωλήνες στις διαστάσεις που επιθυμείς.

ΒΗΜΑ 2

Ξεκίνα να ενώνεις τα κομμάτια του χαλκοσωλήνα μεταξύ τους.

ΒΗΜΑ3

Για να ενωθούν καλά και να μην χαλάσει η κατασκευή σου, σταθεροποίησε τα κομμάτια του χαλκοσωλήνα με λίγη σιλικόνη στις άκρες.

ΒΗΜΑ4

Η κατασκευή σου  είναι σχεδόν έτοιμη.

ΒΗΜΑ5

Για να μπορέσεις να κρεμάσεις  τα σκεύη και τα αξεσουάρ της κουζίνας σου θα χρειαστεί να περάσεις μεταλλικά γατζάκια  στις χαλκοσωλήνες.

ΒΗΜΑ6

Και  τώρα ήρθε η στιγμή να ομορφύνεις την κατασκευή σου!

Αν θέλεις κι εσύ να δημιουργήσεις την δική σου γωνιά αποθήκευσης με χαλκοσωλήνες για την κουζίνα σου, δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στο πλησιέστερο κατάστημα της  Leroy Merlin για να προμηθευτείς τα υλικά σου και  να ξεκινήσεις το DIY project σου!

Γίνε κι εσύ ένας Homistas Like Natassa γιατί η δημιουργία είναι απόλαυση!