Μια υπέροχη αλμυρή εκδοχή των αγαπημένων μας γλυκών cupcakes από την Ντίνα Νικολάου.

Είναι νόστιμα, εντυπωσιακά και μπορούν να συνοδεύουν κάθε γεύμα σας! Η καλύτερη επιλογή για παιδικό σνάκ, για κολατσιό στο σχολείο, για παιδικό πάρτυ ή μια βραδιά με φίλους. Για όποια περίσταση κι αν επιλέξετε να ετοιμάσετε αυτά τα cupcakes της Ντίνας Νικολάου, το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Μια εύκολη συνταγή με την  οποία έχετε την δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε ανάλογα με την διάθεση και τα λαχανικά της αρεσκείας σας!

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ αλάτι

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ.σ ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)

1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. φαρίνα

200 γρ. γάλα

2 αυγά

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200 γρ. τυρί κρέμα

3 αβοκάντο ώριμα

1 κ.γ χυμό λεμονιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χοντρό αλάτι

ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Το βάζουμε έπειτα σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε  το κρεμμύδι και τις πιπεριές  μέχρι να μαραθούν. Τα βάζουμε έπειτα σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Χτυπάμε τ’ αυγά 1-2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε αλάτι,ζάχαρη και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 ακόμη λεπτό. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μπέικιν, και λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μπέικον, τα λαχανικά και την γραβιέρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

Για την επικάλυψη

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί κρέμα για να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε χυμό λεμονιού,αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Γαρνίρουμε από πάνω τα cupcakes μας με την κρέμα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε κομμάτια αβοκάντο και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Καλή απόλαυση!