Γεμισμένα με σοκολάτα…θα γίνουν το απολαυστικό σας συνοδευτικό στο γάλα ή τον καφέ!

από την Κατερίνα Βιλλιώτη

Υλικά

1 κούπα βούτυρο ανάλατο,

1 κούπα ζάχαρη,

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1 αυγό ,

1 κ.γλ. μπεικιν παόυντερ,

1 στικ βανίλιας

 50γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη 1 δόση

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε  το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Αν θέλουμε κρατάμε και λίγη ζύμη χωρίς κακάο για να κάνουμε διπλό μπισκότο όπως στη φώτο.

Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο 3εκ. πάχος περίπου και κόβουμε με το στρογγυλό κουπ πατ τα μπισκότα μας. Μετράμε τον αριθμό των τεμαχίων που μας βγήκαν και στα μισά από αυτά στο κέντρο κόβουμε με το κουπ πατ τη καρδιά και αφαιρούμε το κομμάτι για να μείνει σαν παραθυράκι.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 16 με 17 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Για την Γκανάς

Λιώνουμε σε μπεν μαρίν τη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αφού την έχουμε ζεστάνει λίγο και τέλος το μέλι.

Όταν κρυώσουν καλά τοποθετούμε τη Γκανάς στα στρογγυλά μπισκότα και ακριβώς από πάνω τοποθετούμε το στρογγυλό μπισκότο με την καρδιά και πατάμε ελαφρά.

Τέλος τα βουτάμε στο κας κας και έχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας!

Καλή Επιτυχία!

Βρείτε την Κατερίνα στο Ninart Creations