Ένα φεστιβάλ παιδικής έμπνευσης στο Εμπορικό Κέντρο Smart Park στα Σπάτα.

Τα παιδιά εμπνέονται, αναζητούν, μαθαίνουν, και φυσικά παίζουν

στο Christmas Kids Festival 2013

που διοργανώνεται από την «Κορυφογραμμή»

το Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

στο Εμπορικό Κέντρο Smart Park στα Σπάτα.

Στο διήμερο φεστιβάλ, τα παιδιά, αλλά και οι γονείς, θα γνωρίσουν μέσα από 41 μοναδικές βιωματικές δραστηριότητες τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη δημιουργία. Στα εργαστήρια μουσικής, αυτοσχεδιασμού, μαγειρικής, πειραμάτων &  κατασκευών, αλλά και μέσα από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κουκλοθέατρο, βιβλία και αθλητισμό τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία για γνώση και ψυχαγωγία. Παράλληλα με τις δραστηριότητες (workshops), θα υπάρχει έκθεση παιδικού βιβλίου καθώς και επιμορφωτικές παιδαγωγικές ομιλίες από καταξιωμένους ειδικούς για τους γονείς.

Ο σκοπός του φεστιβάλ, είναι, μέσα από την δημιουργική συμμετοχή και την ψυχαγωγία, να αποκτήσουν τα παιδιά οικειότητα με την καλλιτεχνική έκφραση και τον κοινωνικό πολιτισμό. Ταυτόχρονα προσβλέπει να δώσει στους γονείς την δυνατότητα να περάσουν ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ανοίγοντας τους νέους ορίζοντες στην επικοινωνία και την  παιδαγωγική διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.ckf.gr/
και στη σελίδα στο facebook.

Αναλυτικό πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

10:00 – 18:00 Δημιουργικές ώρες παιχνιδιού με τις πιο δημοφιλείς σειρές LEGO® από το Brick by Brick
11:00 – 12:00 Θεατρική Παράσταση “Βυθούγεννα”
12:00 – 18:00 Face Painting από την Ε.Δαρζέντα
12:00 – 14:00 Διατροφική εκπαίδευση από την Ομάδα παιδικής διατροφής της medNutrition
12:00 – 14:00 Διαδραστική εκπαίδευση και παιχνίδια για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών από την Let’s Go Green
16:00 – 16:40 Χορωδία από το Scholl Of Professional Theatre Performance by Sia Koskina
16:00 – 18:00 Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής από το Kids Cooking Club

ΚΥΡΙΑΚΗ  22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

10:00 – 18:00  Δημιουργικές ώρες παιχνιδιού με τις πιο δημοφιλείς σειρές LEGO® από το Brick by Brick
10:00 – 12:00  Κατασκευές Μουσικών Οργάνων από το Art4Fun
10:30 – 14:00  Laser Tag: ‘high tech’ παιχνίδι δράσης που μοιάζει με το paintball
11:00 – 13:00  Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής από το Kids Cooking Club
11:00 – 13:00  Διατροφική εκπαίδευση από την Ομάδα παιδικής διατροφής της medNutrition
11:30 – 12:30  Θεατρική Παράσταση “Πατατατί” από την ομάδα «Ντουθ»
12:00 – 15:00  Πηλοπλαστική  από το Art4Fun
13:00 – 13:30   Παιδική Χορωδία “Μανώλη Καλομοίρη”
15:00 – 16:00  Θεατρικό μουσικοκινητικό παιχνίδι  από το Art4Fun
16:00 – 18:00  Face Painting από το Art4Fun
16:00 – 18:00  Διαδραστική εκπαίδευση και παιχνίδια για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών από την Let’s Go Green
17:00 – 18:00  Θεατρική Παράσταση “Από πού πάνε για το κάστρο παρακαλώ” από την ομάδα «Θέατρο Ρετρό»

Συμμετοχές

1.Face painting: Από την make-up artist Ελευθερία Δαρζέντα

2.LaserTag: Η ψυχαγωγική δραστηριότητα με την επωνυμία BattlefieldLiveHellas αφορά ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα ‘hightech’ παιχνίδι δράσης που συναρπάζει τα παιδιά και τους νέους. Προσφέρει μια πρωτότυπη και μοναδική διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας περιπέτεια, τακτική, σύγχρονη τεχνολογία και ασφάλεια. Πρόκειται για μια παρεμφερή δραστηριότητα με το γνωστό ‘paintball’, καθώς ακολουθεί κανόνες στρατηγικής στα πλαίσια μιας ομάδας, με τη διαφορά ότι δεν πονάει, δε λερώνει, δε χρειάζεται προστατευτικό εξοπλισμό ή ειδικό χώρο για τη διεξαγωγή του.

3.BrickbyBrick: Δημιουργικές ώρες παιχνιδιού με τις πιο δημοφιλείς σειρές LEGO®

4.KidsCookingClub: Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα με πολλή αγάπη, πάθος και όρεξη για γαστρονομική παιδεία. Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Χριστουγεννιάτικα Γλυκά για παιδιά.

5.Θεατρική Παράσταση “Πατατατί”: Ένα αλληγορικό παραμύθι για την διαφορετικότητα, την φιλία και την αλληλεγγύη, για μικρούς και μεγάλους

6.Θεατρική Παράσταση: “Από πού πάνε για το κάστρο παρακαλώ”. Η ομάδα «Θέατρο Ρετρό» παρουσιάζει τον κλασικό νορβηγικό μύθο που παρακολουθεί την ιστορία της σχέσης μιας μυστηριώδους λευκής αρκούδας και ενός φτωχού νεαρού κοριτσιού.

7.Θεατρική Παράσταση: Βυθούγεννα από τον νέο βιβλίο του Γ.Λεμπέση. Μια απολαυστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, γεμάτη μπουρμπουλήθρες!

8.medNutrition: Διατροφική εκπαίδευση από την Ομάδα παιδικής διατροφής, παραμύθια, ζωγραφική και παιχνίδι γύρω από την υγιεινή διατροφή

9.Letgogreen: Διαδραστική εκπαίδευση και παιχνίδια για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών

10.School of Professional Musical Theatre Performance by SiaKoskina-(School of P.M.T.P): Με ξεχωριστά χορωδιακά κομμάτια από παιδιά για παιδιά.  Τραγούδια για την ελπίδα και την αγάπη από τον κόσμο του Μιούζικαλ!!!

11.Προβολή Χριστουγεννιάτικης Ταινίας

12.Δραστηριότητες Ζωγραφικής

13.Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης»

14.Hip Hop Show από το Pierce College

15.Χορωδία του (Χριστουγεννιάτικα τραγούδια)

16.Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός από το PierceCollege

17.Robotics από το PierceCollege: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες ρομποτικής μέσα από ξεχωριστά παιχνίδια LEGO®

18.Επίσκεψη του Μάικ του Φασολάκη με πολύ χορό και τραγούδι

19.Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών τωνΕκδόσεων Ψυχογιός

20.Art4 Fun: Κατασκευές μουσικών οργάνων

21.Art4 Fun: Πηλοπλαστική

22.Art4 Fun: Θεατρικό παιχνίδι – Το Θεατρικό Παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών. Μέσα από ασκήσεις χαλάρωσης, συγκέντρωσης, ομαδικότητας, συνενοχής και εμπιστοσύνης, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και από παιχνίδια ρόλων, μουσικής και κίνησης, το παιδί χαλαρώνει, συγκεντρώνεται, εκφράζεται και μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά, να ελέγχει το σώμα του, να καλλιεργεί τον συναισθηματικό του κόσμο και την φαντασία του. Κάνει τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και όλα αυτά μέσα από την χαρά που προσφέρει το παιχνίδι.

23.Art4 Fun: Facepainting

 

Λίγα λόγια για την Κορυφογραμμή

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κορυφογραμμή» ιδρύθηκε το 2011 και έχει ως στόχο την υποστήριξη και προβολή νέων δημιουργών, την καλλιέργεια της έκφρασης και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με αναφορά στον πολιτισμό και στο ευ ζην.

Έως σήμερα ο οργανισμός έχει παρουσιάσει μέσω του portal www.korifogrami.gr  περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς με 1.300 δημοσιεύσεις προσωπικών κειμένωνποίησηςβιβλίουθεάτρου και εικαστικών προσελκύοντας πάνω από 81.000 μοναδικούς αναγνώστες από 86 χώρες ενώ υλοποίησε 5 μεγάλα events με άξονες τη δημιουργικότητα τον κοινωνικό πολιτισμό και το παιδί, όπου προσέλκυσαν συνολικά 8.500 συμμετέχοντες.

Χορηγός Επικοινωνίας

logoooooo