Ε!Τί να πούμε γι’ αυτές τις λιχουδιές;

    από την Κατερίνα Βυλλιώτη

Υλικά:
120γρ. βούτυρο
120γρ. ζάχαρη
120γρ. αλέυρι
2 αυγά
1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ. έλαιο πορτοκαλιού
60γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
στίκς για cake pops ή χάρτινα καλαμάκια.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το μπέικιν, το έλαιο πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω για 45 λεπτά.

Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το ταψί μας και το τρίβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με το τριμμένο κέικ και σιγά σιγά με τα χέρια μας αρχίζουμε να το κάνουμε σαν ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω τυρί κρέμα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μας, την βάζουμε σε ένα ποτήρι και βουτάμε την άκρη από τα στικ και τα τοποθετούμε στις μπαλίτσες μας κατακόρυφα. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια περνούμε ένα ένα στικ με τις μπαλίτσες και τις βουτάμε στο ποτήρι με τη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά αλλά αυτή τη φορά σε όρθια θέση.
Τ α cake pops είναι έτοιμα!
Καλή Επιτυχία!!!

Βρείτε την Κατερίνα στο Ninart Creations