ΜΑΤΙΝΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964, όπου ζω και εργάζομαι.
Από μικρή ηλικία, με απασχόλησαν ερωτήματα, που οι λογικές απαντήσεις του περίγυρού μου, δεν με ικανοποιούσαν. Το ενδιαφέρον μου λοιπόν στράφηκε, στον εσωτερικό μου κόσμο, δίνοντας μεγάλη έμφαση σ’ αυτό που όλοι έχουμε μέσα μας, την διαίσθηση, την οποία δεν εμπιστευόμαστε!

Με γνώμονα λοιπόν αυτό, άρχισα στην περίηγησή μου στον κόσμο της Ανατολικής φιλοσοφίας και των Ανατολικών τεχνών το 1991, κάνοντας εκκίνηση με τον κο Πέτρο Κουρόπουλο και το tai chi. Το ταξίδι αυτό, με έφερε σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό μου, εκεί που πάντα πρέπει να βρισκόμαστε, κάτι που για όλους μας απαιτεί προσωπική δουλειά, ειδικά ως προς την αποδοχή του.

Αφού έμαθα ν’ αυτοσυγκεντρώνομαι και να είμαι συνειδητή ως προς τις πράξεις μου, αποκτώντας διαύγεια πνεύματος και θετική σκέψη, αποκτώντας παράλληλα υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, επέτρεψα σιγά-σιγά στην διαίσθησή μου να με οδηγεί, σε σημαντικά βήματα της ζωής μου.

Συνέχισα το εσωτερικό μου ταξίδι με χάθα γιόγκα στο κέντρο του Αλέξανδρου Παπαναστασάτου και στη συνέχεια πήρα τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό του Ουσούι ρέϊκι.
Όλα τα παραπάνω, με βοήθησαν να καλυτερεύσω τον εαυτό μου, να έχω την δύναμη να υπερπηδώ κάθε προσωπική άποψη ώστε να αγγίζω αντικειμενικά το θέμα του ατόμου που βρίσκεται εμπρός μου, να μην διαχωρίζω τον κόσμο ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση, ν’ αφήσω κάθε μικρότητα στην άκρη και τα χαμηλά συναισθήματα που μας καθηλώνουν, αλλά και να σκύψω πάνω από τον συνάθρωπό μου, ν’ αγγίξω τα προβλήματά του με αμεσότητα και λεπτότητα, κατανοώντας τις ανάγκες του.

Παράλληλα, έκανα ψυχανάλυση, κάτι πολύ σημαντικό για την εξέλιξή μας στην δύσκολη εποχή που ζούμε και στη συνέχεια, “προσέγγισα” το θέμα αστρολογία, κάτι που προφανέστατα είχα πάντα μέσα μου, καθώς είχε περάσει στο DNA μου, από την συνονόματη γιαγιά!

Έφτασα λοιπόν, στην πόρτα του αείμνηστου Μελέτη Μπαφαλούκου, απόλυτα συνειδητή για την επιλογή μου, απ’ όπου πήρα τα πρώτα μαθήματα αστρολογίας και έβαλα τις βάσεις για το μέλλον! Στη μετέπειτα πορεία, οι σπουδές μου συνεχίστηκαν με τον κο Χρήστο Παίζη, ενώ παράλληλα η μελέτη της αστρολογίας ήταν το καθημερινό μου ενδιαφέρον. Την βεβαίωση σπουδών μου όμως, την πήρα μετά από τα τελευταία μαθήματα, από την κα Λίλιαν Σίμου, στης οποίας το site άρχισα ν’ αρθρογραφώ, το 2011.

Σήμερα, συνεχίζω ν’ αρθρογραφώ στο site της κας Λίλιαν Σίμου και στο blog μου, από τον Σεπτέμβρη του 2015, απ’ όπου γίνονται και οι κοινοποιήσεις. Ενημερώνω καθημερινά επίσης τον κόσμο για την ροή της ημέρας στην πρωϊνή εκπομπή του Δημήτρη Ψεματίκα και της Ιωάννας Τσέλικα, στον Love radio 97,5 τις καθημερινές, εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, στις 9.45’ π.μ.

Η τέχνη της αστρολογίας, είναι μια τέχνη αιώνων που βέβαια οι αρχαίοι ημών πρόγονοι την χρησιμοποίησαν στην ιατρική με πρώτο τον Ιπποκράτη, αλλά και για να προγραμματίσουν τις εποχιακές τους εργασίες, καθώς και άλλες σημαντικές καταστάσεις. Κάποιοι δεν την δέχονται, καθώς πιστεύουν πως δεν συμφωνεί με την επιστήμη, αλλά και με την θρησκεία.

Πάντως, η τέχνη ή επιστήμη για άλλους της αστρολογίας, ερευνά και αναλύει, επισημαίνει και συμπεραίνει, αποδεικνύει και αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα του ατόμου, αλλά και ενός γεγονότος που λαμβάνει χώρα μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, της συνεύρεσης δυο ατόμων, είτε πρόκειται για προσωπική σχέση, είτε για επαγγελματική.

Για να διαβάσεις έναν αστρολογικό χάρτη, απαιτούνται βέβαια οι γνώσεις που έχουν αποκτηθεί με μελέτη, κάτι που δεν σταματά ποτέ, αλλά και η διαίσθηση, γιατί πρέπει να κατανοήσεις πρώτα την κατάσταση που βρίσκεται το άτομο που έχεις εμπρός σου και πόσο “ελεύθερο” είναι ώστε να λειτουργήσει η προσωπική του βούληση!

Εύχομαι το καλύτερο στους αναγνώστες και μέσα από τα κείμενά μου ελπίζω ν’ ανακαλύψουν την μαγεία της αστρολογίας!